Ga naar de inhoud
De beste manier om een ronde taart te snijden
Facts & Food 05 april 2017

De beste manier om een ronde taart te snijden

De beste manier om een ronde taart te snijden

Denk jij dat je lekker bezig bent als je perfecte driehoekige puntjes uit je ronde taart snijdt? Guess again! Volgens de wetenschappelijke benadering (oh jawel, we gaan we de wetenschap erbij halen) zouden we het snijden van een ronde taart op een hele andere manier moeten aanpakken.

Deze wetenschappelijke visie op het snijden van een taart is afkomstig uit een brief aan de editor van het wetenschappelijke tijdschrift Nature, uit december 1906. De visie helpt je om de leftovers zolang mogelijk goed te houden. Door steeds een lange reep uit het midden te snijden, kunnen de overige taartdelen weer netjes tegen elkaar aangeschoven worden. Op deze manier wordt het uitdrogen van de taart tegengegaan. In deze video wordt de theorie en toepassing volledig aan je uitgelegd door Alex Bellos:

En, ga jij deze wetenschappelijke methode om taart te snijden opvolgen? Ik krijg er persoonlijk de kriebels van. Doe mij maar een perfect driehoekig puntje, waarbij iedereen een gelijkwaardig stukje ‘midden’ en ‘korst’ krijgt. Dan zorg ik wel dat die taart in één keer opgaat.

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

2 berichten over “De beste manier om een ronde taart te snijden

  1. Lijkt me meer geschikt voor het aansnijden van een cake. Plakje uit het midden en de eindjes weer tegen elkaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *