Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

De beste manier om een ronde taart te snijden

Zoetrecepten

Denk jij dat je lekker bezig bent als je perfecte driehoekige puntjes uit je ronde taart snijdt? Guess again! Volgens de wetenschappelijke benadering (oh jawel, we gaan we de wetenschap erbij halen) zouden we het snijden van een ronde taart op een hele andere manier moeten aanpakken.

Deze wetenschappelijke visie op het snijden van een taart is afkomstig uit een brief aan de editor van het wetenschappelijke tijdschrift Nature, uit december 1906. De visie helpt je om de leftovers zolang mogelijk goed te houden. Door steeds een lange reep uit het midden te snijden, kunnen de overige taartdelen weer netjes tegen elkaar aangeschoven worden. Op deze manier wordt het uitdrogen van de taart tegengegaan. In deze video wordt de theorie en toepassing volledig aan je uitgelegd door Alex Bellos:

En, ga jij deze wetenschappelijke methode om taart te snijden opvolgen? Ik krijg er persoonlijk de kriebels van. Doe mij maar een perfect driehoekig puntje, waarbij iedereen een gelijkwaardig stukje ‘midden’ en ‘korst’ krijgt. Dan zorg ik wel dat die taart in één keer opgaat.

Bekijk ook

2 antwoorden op “De beste manier om een ronde taart te snijden

  1. Lijkt me meer geschikt voor het aansnijden van een cake. Plakje uit het midden en de eindjes weer tegen elkaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *