Ga naar de inhoud
Challenge: 30 dagen suikervrij
Food nieuws 01 januari 2018

Challenge: 30 dagen suikervrij

Challenge: 30 dagen suikervrij

Jaaaa hoor, daar is ze weer met een nieuwe challenge. Aankomende 30 dagen eet ik suikervrij! Ik maak suikervrije recepten en zoek alles uit rondom suikervrije voeding. Lees je mee?

30 dagen suikervrij

Allereerst: happy new year lieve zoetjes! Nieuw jaar, nieuwe challenge. Vorig jaar mei stond in het teken van mijn vegan challenge, waardoor ik sindsdien meer vegan (zoete) recepten maak en bewuster omga met dierlijke producten. In zoveel producten uit de winkel zitten dierlijke producten, terwijl je er eigenlijk geen weet van hebt.

Die vlieger gaat net zo goed op voor suiker. Je realiseert je niet hoeveel je ervan binnenkrijgt, totdat je jezelf dwingt er bewust mee om te gaan of door gezondheidsproblemen gedwongen wordt.

Bewuste zoete recepten

Wekelijks deel ik al een bewust zoet recept met jullie, met minder suiker en/of vet, en in maart komt mijn bakboek PUUR ZOET uit dat uitpuilt van de gezondere zoetjes (UPDATE: PUUR ZOET IS VERKRIJGBAAR!). Ook in mijn ‘gewone’ zoetjes probeer ik de hoeveelheid suiker te reduceren.

Enig allemaal, maar hoe zou het zijn om een maand helemaal geen suiker te gebruiken? Ik, als zoete bakster in hart en nieren, kan het me niet voorstellen. Ik ruik een uitdaging. En ook al ben ik persoonlijk niet van de goede voornemens, van een echte uitdaging word ik enthousiast en januari leek me het perfecte moment!

puur zoet

WAT BETEKENT SUIKERVRIJ?

Volledig suikervrij eten is onmogelijk en daarnaast ook niet gezond, omdat suiker een essentiële voedingsstof is voor het menselijk lichaam. De betekenis van suikervrij verschilt volledig aan wie je het vraagt, maar binnen mijn challenge betekent dit geen toegevoegde of geraffineerde suikers. Geen basterdsuiker, geen rietsuiker, geen ahornsiroop, geen honing en geen zoetstof.

Wat dan wel? Fruit, gedroogd fruit en (zoete) groentes. Ofwel enkel pure producten waar de suiker zich van nature in bevindt. Dat wordt dus volle bak experimenteren met alle soorten fruit in baksels. Kannietwachten! MAAR, ik voer het niet alleen door in mijn zoete baksels. Ik ga mijn hele voedingspatroon erop aanpassen, meaning: alles dat ik in mijn mond stop of giet.

Ga JIJ ook 30 dagen suikervrij?

Ik begin morgen, op 2 januari, en eindig 30 dagen later, op 31 januari. Ik vind het nogal exciting! Doe jij met me mee? Zou ik leuk vinden. Maar ik vind het ook al heel tof als je mijn challenge volgt, meedenkt, vragen stelt of receptverzoekjes naar me stuurt.

Ga dus lekker los in de comments en wees kritisch. Via Instagram Stories kun je dagelijks volgen waar ik tegenaan loop of wat ik zoal eet op een dag. Er ligt al een rits ideeën voor recepten en informatie rond het onderwerp ‘suiker’ klaar, maar ik ben alsnog benieuwd waar ik allemaal tegenaan ga lopen.

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *