Ga naar de inhoud
Fotoverslag bakworkshop Yvette van Boven
Foodfun & -nieuws 14 oktober 2014

Fotoverslag bakworkshop Yvette van Boven

Fotoverslag bakworkshop Yvette van Boven

 

Oh oh wat leuk: ik was uitgenodigd voor de bakworkshop van Yvette van Boven, met aansluitend een signeersessie voor haar nieuwe boek: Home Baked. De workshopruimte van de Dille en Kamille in Amsterdam stond klaar voor een hele zoete ochtend. Yvette zou namelijk een aantal van haar favoriete recepten uit haar boek voor ons gaan maken. Op tafel stonden al een paar heerlijke baksels klaar die eigenlijk teveel bereidingstijd vereisten, maar die we toch écht moesten proeven. Al proevend ontmoette ik de 15 – 20 andere foodies, zoals de dames van Smulweb, Carola bakt Zoethoudertjes, Hebban, Culinessa en Yellow Lemon Tree.

 

Home Baked is natuurlijk niet het eerste boek van Yvette van Boven. Home Made, Home Made Mini, Home Made Winter, Home Made Summer en Home Made Menu staan al op haar naam. En ook al pronkt Home Made Winter al bij mij in de kast, van Home Baked word ik nog net even iets vrolijker! Het boek telt 400 pagina’s vol met 200 heerlijke recepten. Niet allemaal zoet, maar ze hebben wel allemaal iets met bakken te maken. Ik ga nog niet teveel verklappen, binnenkort vind je een uitgebreide review op Zoetrecepten!

Tijdens de workshop liet Yvette de bereiding van twee recepten aan ons zien: cinnamon rolls (met een sconesbeslag) van zoete aardappel en triple chocolate chunks. Beiden niet te versmaden.

 

Al fotograferend stonden we om haar heen, terwijl zij lekker aan het bakken was. Om aan het thuisfront te kunnen bewijzen dat er non-stop camera’s op haar gericht waren, maakte ze zelf ook nog even een kiekje van de foodie paparazzi. Het voelde een beetje als haar verjaardag vond ze.

Tussen de workshop door was er voldoende tijd om met Yvette te kletsen en haar de oren van het hoofd te vragen. En wat een waanzinnig leuk mens is Yvette! Haar open en spontane houding werkt heel enthousiasmerend. Wat kom je dan zoal te weten? Nou..dat ze is gek op kardemom. En dat ze droomt over eten en wanneer ze wakker wordt bijna altijd al weet wat ze wil maken die dag.

 

Ze heeft er ongeveer een jaar over gedaan om het boek Home Baked te maken. Met 200 recepten betekent dat, dat ze bijna elke dag een recept heeft gemaakt. Een recept mislukt natuurlijk ook nog wel eens, of was niet goed genoeg om in het boek te komen. Want eigenlijk is het hele boek een verzameling van haar lievelingen, zo vertelde ze. Op mijn vraag wat haar favo recept is, kon ze dan ook maar moeilijk antwoord geven. Uiteindelijk koos ze voor het sodabread, met havermout en lijnzaad, dat al klaar stond om te proeven. Ze heeft voor dit boek veel geëxperimenteerd met verschillende soorten meel, suiker en andere ingrediënten. Zo zul je dus wat gezondere en allergie-proof recepten in het boek tegenkomen, maar ook voldoende recepten met véél chocola.

Gelukkig was er ook nog tijd voor een fotomomentje. Ze begreep er eigenlijk maar niks van dat we met haar op de foto wilden.

 

Als kers op de taart kregen we natuurlijk ook nog haar nieuwe boek Home Baked! De hele workshop was het nog even spannend, want: de boeken waren nog niet gearriveerd uit Spanje. En thankgod! Een kwartier na afloop arriveerden de boeken en kon Yvette haar eerste exemplaar in handen nemen en bewonderen.

Na een signeersessie ging ik zeer happy naar huis met een prachtboek en een volle buik van al het lekkers. Hou Zoetrecepten in de gaten voor een review!

 

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *