Ga naar de inhoud
Food diary #januari&februari2017
Foodfun & -nieuws 05 maart 2017

Food diary #januari&februari2017

Food diary #januari&februari2017

In November 2016 begon ik met het schrijven van food diaries, maar het bleef daarna stil. Krekelgeluiden, alles. Dat heeft een goede reden. Twee eigenlijk. Reden 1 is de allerbelangrijkste. Ik zei mijn baan op bij het mediabureau waar ik werkzaam was, om jullie full time te kunnen spammen met de lekkerste zoetjes. December was mijn laatste maand en was daardoor (samen met alle feestdagen hectiek) mega druk.  Maar je las het goed, full time bloggen. ZO LEUK! En dan reden nummer 2, in januari zat ik drie weken in heerlijk Sri Lanka, waar jullie natuurlijk al een uitgebreid verslag van zagen.

Mijn eerste maand en food diary als full time blogger. Ik zal toegeven: zo’n eerste maand als ZZP’er is best even wennen! Kijk en lees maar mee.

Eenmaal terug uit Sri Lanka mocht ik meteen aan de bak voor mijn nichtje Sofie. Het werd een chocolade tulband met M&M’s en Maltesers (haar favo) en een plaat vol nutella fudge brownies. Recept voor de tulband volgt!

tulband

Na de eerste paar dagen thuis bloggen wilde ik wat DOEN. Bakken, that is. Jullie zagen al via Insta stories hoe VEEL het was. Zandkoekjes, karamel fudge, brownieskaramelkoekjes in alle vormen.. En dat is nog niet alles. Gelukkig kwamen vrienden me zeer rapjes helpen met het opeten ervan. Kleine sneak preview hieronder.

IMG_4641

Yes! In de tweede week stond een leuk uitje met mijn zus op de planning. Ze had gratis kaarten voor de gezondheidsbeurs, dus hopten we daar langs in Utrecht. We liepen tegen een kraam vol eetbare gedroogde insecten aan en ik besloot ervoor te gaan. Na dit dappere initiatief durfde zuslief ook en het viel bést mee! Ik kan me zelfs voorstellen dat het een aangename knapperige topping is op een salade. Ja, echt.

Gezondheidsbeurs

Check. Mijn eerste bedrijfsinvestering is een feit. Beter doe je het meteen goed en maak je er twee van, oeps. Een gloednieuwe spiegelreflex (de Canon 6D) en compact camera (Canon g7x) shinen vanaf nu in mijn handen. HAPPY! Ik schoot deze raspberry swirl cheesecake beauty er gelijk mee.

IMG_4811

Valentijnsdag. Ik ging met vriendinnen eten en naar Fifty Shades Darker (Hello Jamie Dornan!). Toen ik thuis kwam stond op tafel een uitgebreid Valentijnspakketje waarover jullie al meer zagen in mijn vorige Things I like EN ik kreeg de allerliefste midnight snack you could possibly imagine: aardbeien tartelettes made by Thomas. ‘Want jij zegt altijd dat niemand ooit iets voor jou maakt’, smelt… <3

Mona

Dezelfde week fietste ik 20 kilometer naar Haarlem voor een bezoekje aan blogvriendinnetje Laura. We namen samen een video op in paassferen, die je vlak voor Pasen op haar blog ziet verschijnen. Ik kan alvast verklappen: het was een lekkere sessie.

En ik kreeg nog meer foodpost binnen. Een aantal nieuwe mixen van Koopmans waarvan ik vooral de rustieke broodmix top vind. Zie dit mooie broodje dan! Peanuts om te maken!

IMG_4792

Met vriendinnen ging ik op zondag naar de IJhallen, dat is de grootste vlooienmarkt van Europa die je in elke maand één heel weekend in Amsterdam Noord vindt. Iedereen kan een kraam huren en zijn persoonlijke leftovers daar verkopen. Maarrrr belangrijker, daarvoor gingen we taartjes eten bij de nieuwe spot Sticky Fingers, op de Amstelveense weg. Dit kun je verwachten: selfservice, hele toffe muren, heerlijke taartjes, muesli bars en thee, maar helaas droge muffins.

Sticky food

Later die week ging ik macarons halen en even bijkletsen bij de gezelligste macaronbakkert van Nederland: Patrick van Poptasi. Als je in Amsterdam bent moet je hier écht een doosje macarons gaan halen.

Poptasi

Nog een nieuwe hotspot uitgeprobeerd, dit keer in mijn achtertuin. Ook wel bekend als de foodhallen. In het nieuwe restaurant de Kanarie Club kun je niet alleen dineren, maar ook heel fijn ontbijten, brunchen en thee drinken. Bijvoorbeeld met deze wentelteefjes van suikerbrood. Dan heb je het dus helemaal begrepen. Een leuke plek, met alles volledig in vogelstijl. Oh en die wentelteefjes kun je natuurlijk ook zelf maken.

Wentelteefjes

Tijd voor een carnavalsfeestje in Oeteldonk! Als echte diehard foodie deed ik dat natuurlijk in stijl, in een ananaspakkie.

Carnaval

Ik sloot de maand af met een logeersessie met mijn lieve kleine nichtje Cato. Ze kwam met de grote wens om samen een roze laagjestaart te bakken, met rozenwatersmaak, hartjessnoepjes en een lolly bovenop. Tja, dat soort verzoeken krijg je dus als baktante. So we did it! Het resultaat hou ik nog even geheim.

Caro

WOW! Wat een drukke eerste maand eigenlijk al meteen als verse full time blogger. Ik ben ook nog bezig met iets anders heel gaafs, waar ik jullie volgende maand meer over hoop te vertellen.

X Mariette

 

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

8 berichten over “Food diary #januari&februari2017

  1. Gefeliciteerd met deze grote stap!
    ZZP’er zijn heeft zijn voor en nadelen…op dit moment zit ik in een moeilijkere fase van zzp’er zijn (weinig tot geen opdrachten) , maar ik blijf knokken, want de voordelen wegen voor mij nog altijd groter dan weer voor een baas te gaan werken.
    Mogen alle dromen die je nog hebt maar uitkomen!

  2. Gefeliciteerd Mariëtte!! Wat goed dat je de stap gemaakt hebt! Dat Zoetrecepten lekker ( 😉 ) zo goed door mag blijven gaan 😀 Ik blijf je met veel plezier watertandend volgen!
    Liefs, Kimberley

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *