Ga naar de inhoud
20 vragen aan.. Lian - Cakeje Van Eigen Deeg
Zoete inspiratie 14 december 2014

20 vragen aan.. Lian - Cakeje Van Eigen Deeg

20 vragen aan.. Lian - Cakeje Van Eigen Deeg

 

We verslinden de recepten en foto’s op foodblogs met onze ogen, maar weten eigenlijk heel weinig over die enthousiasteling achter de foodblog! Time for a change. In deze rubriek zet ik mijn collega bloggertjes in de spotlight. We trappen af met Lian, de enthousiasteling achter Cakeje Van Eigen Deeg. Lian draait al een aardige tijd mee in de foodbloggerswereld (sinds 2009!). Ik ken haar niet alleen van haar mooie en inspiratievolle blog, maar ook van workshops en zoete dagjes uit. Het leukste aan Cakeje Van Eigen Deeg vind ik de inspiratieposts, over alles dat met food, bakken en lifestyle te maken heeft, en haar prachtige foto’s waar je helemaal bij weg zwijmelt.

20 vragen aan.. Lian – Cakeje Van Eigen Deeg:

Wat is jouw eerste herinnering aan bakken?
Ik denk de gebakken hartjes wafels die wij in de kleuterklas kregen bij speciale gelegenheden. Geen idee wie die bakte, maar ik vond het reuze interessant. Misschien hadden we ze zelf wel gebakken, maar dat herinner ik mij dan weer niet.

Je favo recept van Cakeje Van Eigen Deeg:
Poeh, die is moeilijk! Het komt niet vaak voor dat ik dingen twee keer bak, omdat ik zo veel wil proberen. Ik heb dan zelf ook niet één specifiek favoriet recept. Maar waar ik wel heel trots op ben in alle opzichten – smaak, creatie en fotografie – dan is dat het recept voor de smeuïge chocolade tulband cake met een salted chocolate fudge icing.

Jouw grootste inspiratiebron is:
Die heb ik eigenlijk niet echt en als ik die heb dan ben ik mij daar niet heel bewust van.

Hoe en waarom ben jij begonnen met bloggen?
In 2009 was ik bijna klaar met mijn studie en had ik redelijk wat tijd om handen. Samen met een vriendin was ik altijd voor de lol aan het brainstormen over een eigen cupcake bakery. Op een dag bedacht ik een naam en begon onder die naam met bloggen. Dat heb ik eigenlijk tot eind 2012 als “dingetje” gedaan, maar nooit op regelmatige of serieuze basis.
Begin 2013 besloot ik het roer om te gooien en op regelmatige basis te bloggen met een compleet nieuw blogdesign, alleen de naam en een paar populaire recepten zijn hetzelfde gebleven. Soms denk ik wel eens: “wat als ik het toen serieuzer aangepakt had”, want ondertussen ben ik één van de vele blogs. Dat was in 2009 wel even anders. Maar ik draai dus eigenlijk al behoorlijk lang mee.

Hoe heb je zo goed leren bakken?
Vroeger deed ik al graag bakken en oefening baart kunst. Ook bij mij mislukt er nog wel eens iets, maar ik kan mogelijke mislukkingen al voor zijn doordat ik die ervaring opgebouwd heb door altijd en veel te bakken.

Wat is jouw ultieme guilty pleasure / waar kun je jou wakker voor maken?
Een heerlijke double/triple chocolate fudge cake! Oh my!

Wat lust je nou écht niet op zoet gebied?
Marsepein en fondant vind ik niet zo lekker en het trekt mij ook niet om daar mee aan de slag te gaan. Rozijnen en krenten hoeven van mij ook niet in appeltaart en zo te zitten.

Beschrijf jouw blog in 5 woorden.
Zoete inspiratie uit eigen keuken. Of vijf losse woorden: zoet, bakken, smeuïg, lekker, eenvoud.

Deze zoete hotspot moet iedereen eens bezoeken:
Poptasi Amsterdam. Alhoewel de deuren van de fysieke zaak per 1 januari 2015 gaan sluiten. Er zou iets groters en nog creatievers voor terug komen. Ik ben benieuwd.

Dit mag nooit ontbreken in mijn keuken:
Een oven!!!!!!!

Wat is jouw grootste bakblooper?
De allereerste keer dat ik red velvel cupcakes wilde bakken. Ik had een recept waar ontzettend veel kleurstof in moest en het zat tijdens het maken al overal, aan mijn handen, op ieder keukenkastje, op de grond. Gewoon echt overal! Toen gingen de cupcakes de oven in en mislukten de cakejes volledig, ze stroomden volledig over. Dus vervolgens zat ook de hele oven onder de rode troep. Ik kon wel janken … Dat recept heb ik nooit meer geprobeerd en gelukkig vond ik een half jaartje later een red velvet recept dat wel goed werkt.

Wie is jouw trouwste fan?
Mijn konijn! Zij staat altijd bij mij in de keuken als de ovendeur opengaat. Vaak krijgt ze wel een klein kruimeltje cake.

Waarom een zoete blog, en geen ‘overall’ foodblog?
Omdat bakken mijn passie is en ik ook een echte zoetekauw ben! Dit hoef ik toch niet uit te leggen, of wel?
Maar je vindt op mijn blog ook wel andere recepten, alhoewel dat stiekem hele egoïstische doeleinden had. Mijn eigen publieke kookboek van geslaagde recepten. Toch zijn dat veelal recepten uit 2013 toen ik nog wat aan het experimenteren was op de nieuwe ingeslagen weg. Nu publiceer ik alleen nog maar recepten die passen binnen mijn blog, dus gerelateerd aan bakken: zoet en hartig. Broodje pulled pork kan dus best, want het broodje is zelfgebakken J

Wie zijn jouw proefkonijnen?
Mijn konijn (zie de vraag over mijn trouwste fan). Maar op de eerste plaats altijd man en daarnaast af en toe mijn collega’s.

Wat staat er op jouw food bucket list?
Teveel om op te noemen. Maar een perfecte flink grote stapelcake staat ergens bovenaan.

Van deze hype heb jij niks begrepen:
Dat iedereen ineens suikervrij gaat eten. Ik begrijp dat er teveel suikers in de producten in de winkels zitten, maar helemaal suikervrij… Tja, ben je bij mij aan het verkeerde adres. Hetzelfde geldt wel een beetje voor de superfoods. Ik heb het idee dat we een beetje door aan het slaan zijn. Ik respecteer de keuze van mensen wel, maar ik begrijp het niet heel goed.

Het leukste én moeilijkste aan bloggen is volgens jou..
Leukste zijn de ervaringen die het bloggen met zich meebrengt. Het idee dat zoveel mensen mijn blog lezen is ongelooflijk. Ik werk als docent dus ik probeer mij altijd mijn aantal lezers per dag voor te stellen in een ruimte. Wow! Daarnaast ontmoet ik leuke collega-bloggers, kom ik op verschillende plekken en ruikt mijn huis in het weekend altijd heerlijk naar versgebakken koekjes, cakes, taarten of brood. Leuker kan toch niet?
Moeilijk is het indelen van mijn tijd. Ik werk bijna full-time in het voortgezet onderwijs als docent en dat eist natuurlijk veel van mijn tijd op. Om regelmatig te bloggen moet je continue bezig zijn met jouw blog en dat kan ik niet altijd. Gelukkig red ik het ondertussen al twee jaar op deze manier en blijven mijn lezers terugkomen. Dat betekent dat ik toch iets goed doe en dat maakt het dan weer de moeite waard.

Jouw droom is..
..dat er nog vele mooie kansen in het verschiet liggen en dat ik de blog kan laten bestaan ondanks mijn drukke baan.

Wat is jouw favoriete blog?
Ik lees voornamelijk veel Amerikaanse blogs. A Beautiful Mess en Cupcakes and Cashmere zijn mijn favorieten. Ik heb niet echt één specifieke favoriete zoete bakblog.

Op welk recept ben je het meest trots en waarom?
Ik ben het meest trots op mijn witte chocolade cheesecake met Bastogne bodem. In 2010 voor het eerst gebakken en vanaf die dag gelijk populair onder mijn lezers. Deze cheesecake bakte in 4 jaar later weer opnieuw, zodat het recept op de vernieuwde blog kon. Ook vanaf die dag weer mijn meest populaire recept!

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

2 berichten over “20 vragen aan.. Lian – Cakeje Van Eigen Deeg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *