Ga naar de inhoud
De vijf beste basisbaktips!
Keukenhulpje 08 december 2014

De vijf beste basisbaktips!

De vijf beste basisbaktips!

Bakken is een ontspannende activiteit, toch? Even lekker nergens aan denken, enkel aan het deeg in je beslagkom. Totdat er een stressvol momentje ontstaat. Bijvoorbeeld wanneer je de eieren nog aan de andere kant van het aanrecht ziet liggen, terwijl je taart al in de oven staat. PANIEK!

Om het bakken zo ‘zen’ en relaxed mogelijk te laten verlopen, zette ik voor de blog Handige Baktips mijn vijf favo baktips op een rijtje. De hoogste tijd dus om ze ook met jullie te delen:

1. VOORBEREIDING
Een goede voorbereiding is het halve werk.  Lees je recept volledig door, dan weet je wat de volgende stappen zijn en voorkom je dat je tijdens het bakken per ongeluk een stap overslaat of dat je niet de juiste materialen gebruikt of in huis hebt. Dit doe ik eigenlijk altijd voor ik aan een recept begin dat ik voor het eerst maak.

2. INGREDIËNTEN
Een goede keukenweegschaal, een maatbeker en maatcups zijn onmisbaar. Weeg je ingrediënten goed af, zorg dat ze op kamertemperatuur zijn en zet ze alvast klaar in bakjes voor je begint. Geen geklieder met ingrediënten en veel minder kans dat je een ingrediënt per ongeluk vergeet toe te voegen.

3. OVENTEMPERATUUR

Ovens blijken regelmatig de verkeerde temperatuur aan te geven, zonder dat je er erg in hebt. Je lekkere baksel mislukt, maar je begrijpt niet waardoor het komt. De beste manier om dit op te lossen is door altijd een oventhermometer in de oven neer te zetten en deze te checken voordat je je baksel in de oven schuift.

4. KOOKBOEKENSTANDAARD

Op mijn kookboekstandaard pronkt meestal één van mijn favo bakboeken. Maar zo’n standaard staat niet alleen heel leuk in je keuken, hij is ook superhandig. Zo kan je kookboek niet meer dichtvallen en hoef je er niet met je vieze vingers aan te zitten tijdens het bakken. Ook ideaal voor je iPad of tablet als je lekker vanaf een blog aan het bakken bent.

5. PLAN PLAN PLAN

Begin op tijd! Maak een cheesecake een dag van te voren zodat hij genoeg tijd heeft om op te stijven, maak je taartdeeg tijdig zodat het voldoende kan rusten en vries cake- of koekjesbeslag in, zodat je altijd iets lekkers tevoorschijn kunt toveren wanneer je onverwachts bezoek krijgt.

Veel (relaxed) bakplezier! En deel jouw favo baktip onder dit artikel.

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

5 berichten over “De vijf beste basisbaktips!

  1. Fijne tips, bedankt. Het alvast klaarzetten van de ingrediënten is ook slim, ik vergeet nog al eens een ingrediënt toe te voegen…….

  2. Hai Mariette,

    Eerst complimenten voor je héérlijke recepten!
    Nu zag ik bij de tips, alle ingrediënten op kamertemperatuur. Geldt dat ook voor alle ingrediënten van de cheesecake?
    Groetjes Jo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *