Ga naar de inhoud
20 vragen aan.. Carola - Carola bakt zoethoudertjes
Zoete inspiratie 11 oktober 2015

20 vragen aan.. Carola - Carola bakt zoethoudertjes

20 vragen aan.. Carola - Carola bakt zoethoudertjes

Vandaag pak ik mijn ’20 vragen aan’ project weer op, samen met Carola van Carola Bakt Zoethoudertjes! Ik leerde Carola twee jaar geleden kennen tijdens een workshop en zie haar regelmatig op food events. Zij startte in 2011 met haar blog als een lolletje, maar ze bleek het ZO leuk te vinden dat het lolletje een gepassioneerde hobby is geworden. Haar blog straalt 100% Carola uit: eerlijk, direct, nuchter, nieuwsgierig en leergierig. Ik hou daar van. Ze probeert vaak nieuwe dingen uit en houdt wel van een uitdaging! Wil je meer weten over Carola? Check dan onderstaande 20 vragen en kom alles (ok bijna alles dan..) te weten over zoete foodie Carola!

Carola-met-taart-bij-workshop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Wat is jouw eerste herinnering aan bakken?
Mijn moeder was niet echt een keukenprinses maar bakken deed ze wel af en toe. Vooral gewone cakes en appeltaart. Als ik aan de eerste herinnering van bakken denk, zie ik mezelf in de keuken; dan maakten we no bake koekjes. We roerden suiker door de boter heen en smeerden daar de biscuitjes (kaakjes noemden we dat) en plakten er een stuk of 2-3 aan elkaar. Dan smeerden we de buitenkant in en doopten het in de hagelslag.

2. Wat is je favo recept van je eigen blog?
Ik was hardop aan het nadenken bij deze vraag toen mijn jongste zoon riep: ik denk dat het de brownie is. En eigenlijk heeft hij gelijk. Ik maak zelden een recept vaker omdat ik graag iets nieuws wil uitproberen, maar de brownie is een oud recept dat ik ooit op een verjaardag heb gekregen en geloof me, als chocoladeliefhebber kom je met dit recept helemaal aan je trekken. Het is zo’n brownie waarbij je als je na het eten lacht je hele gebit onder de chocolade zit, lekker donkerbruin is. Hmmmmm. Een gouwe ouwe die hier toch met enige regelmaat gemaakt wordt omdat hij overal en altijd welkom is.

3. Wie is jouw grootste inspiratiebron?
Eigenlijk ben ik steeds in beweging. Zo begon het bakken bij mij met het versieren van taarten met marsepein en fondant. Omdat ik niet bak in opdracht voor anderen houdt het toch een beetje op na de zoveelste. Daarbij vindt het thuisfront de taart wel lekker, maar niet het marsepein of fondant en dit verdwijnt al snel richting prullenbak. Dat is echt zonde. Wat betreft taarten versieren is Margaret Braun een grote inspiratie. Haar taarten zijn kunstzinnig van vorm en geschilderd met eetbare verf. Van oorsprong was schilderen ook haar vak.

Later ben toen meer gaan bakken op smaak. De inspiratie vond ik vooral op het internet maar ook bakprogramma’s als The Great British Bake Off en Heel Holland Bakt. Online is pinterest echt mijn grootste inspiratiebron.

4. Hoe en waarom ben jij begonnen met bloggen?
Een jaar of 4 geleden was bloggen nog niet zo populair in Nederland en las ik eigenlijk maar één blog. Dit was een blog over zelf wijn leren maken. Het werd heel grappig en vooral duidelijk uitlegd hoe het werkt. Stap voor stap met veel foto’s.

Het leuke van bloggen is voor mij dat ik behalve bak, ook fotografeer en schrijf. Dat zijn twee dingen die ik al vanaf mijn puberteit vroeger graag deed.Voor de grap ben ik ook een blog begonnen, gewoon om het uit te proberen. Een eigen pagina maken, is dat stiekem niet iets dat we allemaal heel leuk vinden? Op blogger gaat dat heel eenvoudig en je begrijpt het heel snel en daar viel ik als een blok voor. De naam is ook niet bewust gekozen. Had ik destijds geweten dat bloggen zo’n passie zou worden voor me, dan had ik vast een andere naam gekozen, korter.
De honger naar informatie blijft; er valt nog zoveel te leren over fotografie, schrijven, contact met lezers, netwerken, nieuwe technieken.

5. Wat vind je het leukste of het moeilijkste aan bloggen?

Het leukste aan bloggen vind ik dat mijn wereld een stuk groter is geworden. Soms denk ik dat ik 24 uur per dag geprikkeld wordt met ideeën en gedachten over bakken en bloggen. Bloggen kost mij overigens heel erg veel tijd, echt meerdere uren per dag. Soms vraag ik me af waar de grens van passie en verslaving is. Bloggen op zich is een eenzaam gebeuren: bakken, fotograferen en schrijven gaat beter als ik echt rustig kan werken. Maar er is ook heel veel ruimte voor contacten. Zo heb ik een paar hele leuke bakvriendinnen leren kennen op freubelclubjes (een groepje dames gaan samen taarten versieren). Maar ook op internet hebben bloggers veel contact met elkaar en steeds vaker leer ik bloggers kennen die ik online al regelmatig gesproken heb. En zo heb ik jou Mariette ook ontmoet en zijn we in een gezellig groepje zoete bloggers beland. Nee, bloggers zijn geen concurrenten. Samen een netwerk aan informatie en contacten opbouwen is veel gezelliger.

6. Waar komen jouw baking skills vandaan?
Als ik eerlijk ben wil ik niet zeggen dat ik heel goed kan bakken. Ik doe het gewoon vaak en dan krijg je vanzelf meer ervaring. Die ervaring helpt wel soms bij EHBO van recepten. Lukt iets niet, is het te droog, te nat of zo, of duurt het garen veel langer. Je leert hier creatief mee omgaan.

7. Jouw ultieme guilty pleasure is..
Goede chocolade, geen bonbons, maar echt de smaak van chocola.

8. Wat is jouw grootste bakblooper?
Oei, ik heb zelfs een tabblad op mijn site met bloopers maar het zijn er veel, veel meer dan er opstaan. Recent was een salty karamel chocoladetaart. De taart moest af want mijn zoon was jarig, maar hij was ook ziek en toen ben ik hem uit school gaan halen. Ik heb de taart toen veel te vroeg in 3 lagen gesneden en toen viel hij uit elkaar. De warmte van de taart zorgde er ook voor de de salty karamellaag en de salty karamel ganache in de taart zelf verdween in plaats van op de lagen. Grrrrrrrrr. Haastige spoed, is zelden……..

9. Wie is jouw trouwste fan?
Ha, ha, geen idee.

10. Waarom een zoete blog?
Bakken is eigenlijk altijd een feestje. Eten is heerlijk hoor, maar gebak geeft net dat extra bling bling aan de dag. Daarbij: ik hou erg van koken maar ga daar veel vaker de mist in met recepten, verhoudingen en ik ben niet zo’n vlees- of viseter. Ik moet meteen denken aan de ene keer dat we met de zoete bloggers uit eten gingen. We hadden allemaal zo van die dingen die we niet lusten. Zou een groepje “overall” bloggers gewoon alles lusten?

11. Wie zijn jouw proefkonijnen?
Het thuisfront zijn mijn eerste proefkonijnen, maar geloof me. Ze eten echt niet alles. Hier wordt zo vaak gebakken dat ze af en toe hun neus ophalen. Zeker als ik probeer wat gezonder te bakken met minder suiker, boter, met amandelmeel in plaats van granen. Maar gelukkig heb ik enkele collega’s die graag de alternatieve recepten uit proberen. Ook loop ik regelmatig met een bord naar de buren.

12. Wat lust je nou écht niet op zoet gebied?
Gekonfijt fruit uit de fabriek, brrrr. Misschien ben ik wel zoet gaan bloggen omdat ik op zoet gebied alles lust of wel wil proberen.

20140611004

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13. Beschrijf jouw blog in 5 woorden:
Stapsgewijs kun je alles leren.

14. Deze zoete hotspot moet iedereen eens bezoeken:
… In Rotterdam is Koekela een must, in Amsterdam ben ik enorm verrast door de macarons van Poptasi, deze vond ik echt een stuk lekkerder dan de wereldberoemde macarons van Laduree uit Frankrijk.

15. Dit mag nooit ontbreken in mijn keuken:
… Makkie… de oven!

16. Wat staat er op jouw food bucket list?
Half pinterest nog uitproberen, een boek van Mary Berry bemachtigen, achter de schermen mee mogen kijken bij opnames van Rudolphs bakery, patisserie workshop bij Robert van Beckhoven volgen, vaker op pad gaan als zoete journalist.

17. Van welke food hype begrijp jij niks?
Rawfood. Rauw eten? Lekker hoor een bak sla of een lekker sapje. Maar volledig raw eten?

18. Wat is jouw blog droom?
Ik zou nog heel graag willen groeien, maar die stijgende lijn gaat natuurlijk een keer ophouden. Ik zie mezelf niet als een fulltime blogger. Daarvoor vind ik het op mijn werk veel te leuk.

19. Wat is jouw favoriete blog?
Eigenlijk een van de eerste blogs die ik volgde komt uit Noorwegen. Passion 4 baking http://en.passionforbaking.com/ . Een blog met werkelijk prachtige fotografie en heerlijke recepten. Staat de kleur roze je tegen? Dan moet je niet op deze site kijken.

20. Als afsluiter: op welk recept ben je het meest trots en waarom?
Moeilijk, de malteser bars met vier soorten chocolade vind ik wel heel erg lekker, een soort bouwen met verschillende soorten chocolade en als extraatje maltesers bovenop.

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

1 bericht over “20 vragen aan.. Carola – Carola bakt zoethoudertjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *