Ga naar de inhoud
Weekend inspiratie: gestructureerde keukens
Zoete inspiratie 16 oktober 2015

Weekend inspiratie: gestructureerde keukens

Weekend inspiratie: gestructureerde keukens

Toen onze nieuwe servieskast binnen kwam, gaf ik de hele keuken + voorraadkast een goede structuur. Ik heb een kleine Amsterdamse keuken, dus ik móet er wel goed over nadenken. In een paar maanden tijd leken mijn spullen plots niet meer te passen en was alles compleet overhoop gehaald. Ik betrapte mezelf er regelmatig op een bakvorm in de kast te gooien en de deur zo snel mogelijk dicht te duwen, voor hij er weer uit zou rollen. Hmm, toch niet zo goed opgeruimd als ik dacht. Daarom wat fijne inspiratie voor gestructureerde en opgeruimde keukens om dit weekend lekker mee aan de slag te gaan en het net wat praktischer te maken.

keukenstructuur 7

Ik hou van potjes. Alles moet in potjes, met een bijbehorend label natuurlijk. Zo heb je een goed overzicht van wat je nog in huis hebt en kun je het makkelijk vinden.

 

Keukenstructuur 2

 

Dit is toch geniaal voor je kruidenpotjes? Je ziet precies waar welk kruid ligt. Dat is voor echte kookliefhebbers een must, want je kruidenverzameling is huge! En als je lade wat dieper is, kun je de potjes ook recht op zetten (passen er nog meer in!) en de naam op de deksel schrijven.

 

Keukenstructuur 9

 

Nog twee voorbeelden van slimme keukenlades. Hiervoor moeten je lades natuurlijk wel diep genoeg zijn, maar het is oh zo handig! Ik heb zelf bijvoorbeeld dubbele besteklades, een la in een la. Ideaal voor snijplanken, scharen, aluminiumfolie etc. Mijn moeder noemt het mijn ‘geheime laatjes’.

 

Keukenstructuur 5

 

Deksels en pannen. Altijd drama in mijn keuken. In volle irritatie trek ik alles ondersteboven als ik net de onderste pan moet hebben (grr!). Maar op deze plaatjes ziet het er een stuk harmonieuzer uit. Uiteraard heeft mijn moeder het systeem op rechts al jaren in haar kastje staan.

 

keukenstructuur 6
Heaven! Eindelijk een goede oplossing voor mijn oneindige hoeveelheid aan bakvormen en ovenschalen.

 

Keuken structuur 1

 

Dit vind ik een superleuk voorbeeld van alle ruimte die je hebt op een creatieve manier gebruiken. Dit soort rekken kun je natuurlijk ook op een stuk muur bevestigen, afhankelijk van waar jij ruimte over hebt.

 

Hoe handig is jouw keuken ingedeeld? En welke slimme tricks pas jij al toe? Ik ben benieuwd!

 

Bronnen: uitgelichte fotofoto 1foto 2foto 3foto 4foto 5foto 6

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

5 berichten over “Weekend inspiratie: gestructureerde keukens

  1. Bijna om jaloers op te worden 😉 Mijn keukentje is best bijoux en mijn kruidenplankje inderdaad propvol. Heb wel eens het verkeerde busje gepakt en gebruikt => hele nieuwe smaakcombi 🙂

  2. Leuke post! Wij zijn aan het renoveren, er komt een compleet nieuwe keuken in ons huis en ik ben ook constant naar dit soort organise foto’s aan het kijken. Ik verlang naar mijn nieuwe keuken!

      1. Diepe lades met veel onderverdelingen zullen er alleszins komen, maar er is zoveel keuze dat het moeilijk wordt om te kiezen :p Donderdag ga ik de keuken halen! 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *