We zijn er logischerwijs minder mee bezig dan normaal, maar het is bijna Pasen! Dat vraagt om een lekker taartje, dus maakte ik deze raw vegan gember-citroencheesecake.
Om eerlijk te zijn maakte ik deze cheesecake al meer dan driekwart jaar geleden. Zo liggen er nog veel meer lekkere recepten te wachten op mijn zin om ze uit te werken en online te zetten. Het leek me nú een mooi moment om ‘m te delen, want Pasen is in mijn hoofd onlosmakelijk verbonden met de kleur geel en hé, deze gember-citroencheesecake is dat ook.
De gele kleur is een mooie weergave van het immer succesvolle smaakcombinatie-duo gember en citroen, maar het verrassingselement zit ‘m in de kurkuma en het chiazaad. De kurkuma zorgt voor die mooie, vrolijke gele kleur en afhankelijk van hoeveel je erin doet, hoef je dit niet terug te proeven. (Tenzij je kurkuma net zo smerig vindt als een aantal bijzondere mensen op deze wereld die koriander naar zeepsop vinden smaken, dan proef je de ondertoon misschien wel). Het chiazaad heeft geen praktische functie, maar geeft wel een grappige textuurtoevoeging en daarnaast staan die stipjes vooral zo gezellig. De blauwe bessen voegde ik toe voor het contrast in de fotografie, maar smaken er ook top bij. Echt een fijne en speciale cheesecake, een eetbaar zonnetje op je paastafel.
Op zoek naar meer verantwoorde, lactosevrije, glutenvrije of vegan paasinspiratie? Ik som er een paar voor je op:
- Glutenvrije paasbroodjes met spijs
- Vegan meringue taartjes met frambozen
- Glutenvrije ontbijttulbandjes met pecannoten
- Raw vegan limoen-kokos cheesecake