Mini lemon meringue cheesecakejes Its sweet friday again! Elke vrijdag trakteer ik jullie op een extra lekker, zondig, zonder grenzen zoet recept. Voor in het weekend, want dan mag je los gaan vind ik. Deze week: mini lemon meringue cheesecakejes. OH GOODIES. Wt een lekkertjes zijn dit. Dit recept stond al vr mijn vegan challenge voor jullie klaar. Mijn welgemeende excuses voor het lange wachten. Ik beloof je dat deze mini lemon meringue cheesecakejes het helemaal goedmaken. Stel je voor: een bodem van digestive koekjes, een romige cheesecakevulling, een friszoete lemon curd topping en een luchtige meringue on top. Kleine cheesecake pareltjes zijn het! No other words. Hou jij wel van mini cheesecakejes? Wat dacht je dan van deze met karamel en chocolate chips? recept Mini lemon meringue cheesecakejes Its sweet friday again! Elke vrijdag trakteer ik jullie op een extra lekker, zondig, zonder grenzen zoet recept. Voor in… Printen 75 minuten + bak- en opstijftijd 18 Ingrediënten BODEM 200 gram digestive koekjes 75 gram ongezouten boter 18 papieren muffinvormpjes VULLING 400 gram roomkaas 130 gram fijne kristalsuiker 175 ml sour cream 2 eieren (L) 1,5 eetlepel citroensap TOPPING Lemon curd Italiaanse meringue / slagroom Bereiding Verwarm de oven alvast voor op 150 graden.Vol een aluminium muffinvorm met papieren vormpjes. BODEM. Zet een pannetje op het vuur met de boter om het te laten smelten en maal ondertussen de digestive koekjes fijn in de keukenmachine. Roer het koekjeskruim door de gesmolten boter tot het volledig is gemengd. Verdeel het mengsel over de bodems van de muffinvormpjes en druk stevig aan. Zet in de koelkast. VULLING. Neem een beslagkom en mix hierin een aantal minuten de roomkaas samen met de suikertot een zacht en glad geheel. Voeg dan de sour cream en een beetje citroensap toe en meng goed. Zet de mixer weg en schep nu n voor n de eieren er doorheen. Het is belangrijk dat je dit niet met de mixer doet. Verdeel het beslag over de bodempjes en zet ze 30 – 35minuten in de oven. Wanneer je ze uit de oven haalt zal het middelste van de cheesecakes gerezen zijn of nog niet helemaal stevig, maar dat hoort zo. Ze zakken een beetje in en stijven op in de koelkast. Laat ze goed afkoelen en zet ze hierna voor minstens 2 uur in de koelkast. TOPPING . Bereid de lemon curd volgens dit recept voor, laat afkoelen en daarna opstijven in de koelkast. Bereid de Italiaanse meringue voor volgens dit recept en gebruik de helft van de ingredinten. Wanneer je de cheesecakes afmaakt en serveert moet je eerst de muffinvormpjes voorzichtig verwijderen. Schep op elke mini cheesecake een schepje lemon curd. Vul een spuitzak met een ronde spuitmond met de Italiaanse meringue en spuit een mooie toef op de lemon curd. Gebruik vervolgens een gasbrandertje om de meringue een mooi kleurtje te geven. Dit hoeft niet per se, want de meringue is safe om te eten. TIP. Durf je de Italiaanse meringue niet aan? Vervang de meringue in dat geval voor opgeklopteslagroom. TIP. Deze mini lemon meringue cheesecakes serveren bij een high tea? Gebruik dan mini-muffinvormpjes. TIP. Vervang de koekjes voor de bodem eens met bastogne. Altijd goed.
Het is een beetje onduidelijk, zijn de muffinvormpjes ook mini. Het zijn mini cheesecake muffins Beantwoorden
Hi Marlous, het gaat om een gewone muffinbakvorm met papieren vormpjes. Ik noem ze mini in vergelijking tot een gewone cheesecake, maar nu je het zo stelt vraag ik me inderdaad af hoe ik ze zou noemen als ze in een mini bakvorm gebakken waren haha. Liefs, Mariette Beantwoorden
Oehh die ga ik zeker een keer maken! Kun je de meringue er ook een dag van tevoren op spuiten of werkt dat niet?? Beantwoorden
Ja hoor, dat kan gewoon! Ik heb ze meteen gebrand en nog een paar dagen in de koelkast bewaard. Beantwoorden
Ik kan de vanille aroma niet vinden bij het boodschappenlijstje. Wat moet je precies hebben en hoeveel? Ik heb er iig zin in! Beantwoorden
Was een foutje in het recept! Heb het meteen aangepast. Het toevoegen kan geen kwaad, maar is niet nodig. Thanks voor je berichtje! Beantwoorden