Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Cranberry trifle

Zoetrecepten

Cranberry compôte alleen goed voor het bijgerecht? Echt niet! Je maakt er zo makkelijk deze lekkere cranberry trifle mee. Helemaal makkelijk voor tweede kerstdag als je nog wat over hebt van dag 1.

Door deze trifle met plantaardige kokosyoghurt te maken en mijn basisrecept voor vegan cake, is dit kerst dessert ook helemaal lactose- en veganproof! Woop!

Ik maakte de cranberry trifle in kleine weckpotjes. Gooi de dekseltjes erop en zet ze in de koelkast tot het diner. Dat blijft zo prima 1 of 2 dagen goed, de laagjes zakken hoogstens iets verder in elkaar. Maar zo min mogelijk kerstdinerstress is ook wat waard toch?

Cranberry trifle

Zoetrecepten

Cranberry trifle

Door | 10 minuten | 4 personen

Dit heb je nodig

    En zo doe je het

    1. Bereid de cranberry compôte voor volgens dit recept.
    2. Snijd de plakken cake in kleine blokjes en verdeel de helft over de weckglaasjes. Verdeel hier per glaasje een flinke eetlepel cranberry compote over.
    3. Maak de (kokos)yoghurt eventueel op smaak met wat suiker of ahornsiroop. Ik vind dat zelf niet nodig, omdat de cake en compôte ook al lekker zoet. Verdeel de helft hiervan over elk glaasje.
    4. Herhaal stap 2 & 3. Je cranberry trifle is klaar! Goed afgedekt in de koelkast prima een dag van tevoren te bereiden.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Cranberry trifle" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    4 antwoorden op “Cranberry trifle

    1. Hoi Mariette,

      Deze zien er echt geweldig uit en die ga ik morgen maken!

      Vanmorgen snel even naar Appie geweest om verse cranberries.
      De compôte heb ik net gemaakt volgens jouw recept en die staat nu nog een beetje af te koelen.
      Kokosyoghurt heb ik altijd staan en de cake is ook al gebakken 😉
      Morgen alleen de jars vullen en dan smullen.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.