De lekkerste cranberry compte

Zoetrecepten

Een kerstklassiekertje die nog ontbrak op Zoetrecepten: cranberry compte. Voor mij absoluut de lekkerste in zn soort. Geen overdaad aan suiker, maar wel een superfijne kruidige toevoeging van kaneel en sinaasappel.

Dat er geen overdaad aan suiker in zit, zegt meer over andere recepten dan over dit recept overigens. Een cranberry compte hoort naar mijn mening wel echt zoet te zijn, maar niet t zoet. Je kunt natuurlijk altijd nog meer suiker weglaten.

Cranberry compte wordt vaak gebruikt als bijgerecht tijdens het hoofdgerecht, maar kan juist ook goed in zoete gerechtjes worden verwerkt. Daar laat ik je vrijdag een heel lekker en makkelijk voorbeeld van zien. Als je na de Kerst nog compte overhoudt, is het ook superlekker om elke ochtend een beetje door je yoghurt met havermout te doen. Mmm.

De lekkerste cranberry compte

Zoetrecepten

De lekkerste cranberry compte

Door | 15 minuten | 6 personen

Dit heb je nodig

  • 1 sinaasappel
  • 250 gram cranberry’s
  • 150 ml water
  • 100 gram suiker
  • 1 kaneelstokje

En zo doe je het

  1. Rasp de schil van de sinaasappel (let op dat je geen wit meeneemt, dat is bitter) en pers het sap uit.
  2. Doe de cranberry’s samen met de sinaasappelrasp, het sinaasappelsap, het water, de suiker en het kaneelstokje in een pannetje.
  3. Laat zo’n 10 tot 15 minuten pruttelen terwijl je regelmatig roert. Je cranberry compte is klaar zodra alle besjes geknapt zijn. Hoe langer je het door laat koken, des te verder verdampt het water en krijg je een meer stevige compte.
  4. Vis het kaneelstokje eruit en giet de cranberry compte in schone, uitgekookte potten. Easy as that!
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "De lekkerste cranberry compte" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *