Frambozen eton mess Een hele fijne én feestelijke frambozen eton mess met bastogne kruim en een frambozensausje. Een echt kersttoetje! Caroliens doel voor deze Kerst was om een trifle te maken. Een modernere variant dan wel, want de klassieker sprak ons niet enorm aan. Uiteindelijk won het concept van eton mess het toch van de trifle haha. We bedachten deze frambozen eton mess, met een toevoeging van bastogne kruim. In een oorspronkelijke eton mess vind je immers enkel rood fruit, slagroom en meringues terug! Dit recept is voor 4 beschaafde porties, zodat je deze yummy toet er hopelijk nog bij kunt squeezen na een heel kerstdiner! Wij vinden deze combinatie heerlijk, maar voel je vrij om te experimenteren met hoeveelheden en soorten fruit. Als je zelf meringues maakt (vooral doen!) trek er dan wel de tijd voor uit, want de meringues hebben een tijdje nodig in de oven. Toch liever een trifle? Probeer deze cranberry trifle dan eens, of ga voor dit simpele lemon curd kwark toetje! TIP: wil je dit toetje glutenvrij maken? Vervang de bastognekoeken dan door geroosterde amandelen! Mmm. recept Frambozen eton mess Een hele fijne én feestelijke frambozen eton mess met bastogne kruim en een frambozensausje. Een echt kersttoetje! Caroliens doel voor… Printen Ingrediënten 12 kleine meringues 125 gram diepvries frambozen 1 el poedersuiker 2 bastognes koeken, grof verkruimeld 125 ml opgeklopte slagroom 100 gram verse frambozen Bereiding MERINGUES. Bereid de meringues voor volgens dit recept en spuit ze in mooie kleine rozetjes op. Bak af volgens het recept. FRAMBOZENSAUSJE. Pureer de frambozen met poedersuiker/zoetstof. Dit mengsel is het makkelijkst als je het kunt schenken dus bevroren frambozen moeten voor of na pureren even worden ontdooid. Zet 4 mooie glazen klaar. Begin met een laagje verkruimelde bastogne koeken. Plaats twee meringues speels in het glas met wat frambozen, frambozensaus en slagroom ertussen. Maak er vooral je eigen kunstwerkje van! Verkruimel hier weer wat bastognes overheen en top af met een meringue, wat slagroom en wat vers fruit als decoratie. Voilà!