Fluffy chocolade bananenpannenkoekjes; dat is een hele mond vol, maar wel een hele lekkere. Ons favoriete ontbijt van de afgelopen maanden.
Dit recept heeft wat weg van de chocolade bananenpannenkoekjes uit mijn verantwoorde bakboek PUUR ZOET, die zijn namelijk met banaan, eieren en kokosrasp. Het afgelopen jaar maak ik ze graag met havermeel, met een kleine toevoeging van kokosrasp want dat is gewoon té lekker (maar geen vereiste). Op zondagochtend vind je dus ofwel deze volkoren chocolade bananenpannenkoekjes op onze borden óf the good old American pancakes. Om ze nog iets dichter bij elkaar te brengen besloot ik wat baking soda toe te voegen, dit reageert met de cacao en zorgt voor enorm fluffy volkoren chocolade bananenpannenkoekjes! Het geeft er ook een andere smaak aan dan je van bananenpannenkoekjes gewend bent. Ik geef voorkeur aan deze variant, en Thomas aan degene zonder baking soda. Ik ben benieuwd wat jullie vinden!
Heyy, ik heb de pannenkoekjes net gemaakt en ze zijn heel lekker 😍 Ik heb wat Griekse yoghurt met vanille en citroensap gemengd en dat er samen met bosvruchten overheen gedaan. Ik vroeg me af of je toevallig ergens de voedingswaarden van de pannenkoekjes hebt? Groetjess
Oh dat is een heerlijke combi, doe ik inderdaad ook vaak! Helaas heb ik de voedingswaarden niet uitgerekend.
Hier zijn ze ook in de smaak gevallen! Ik heb al veel (gezonde) pannenkoekrecepten geprobeerd maar deze variant was toch nieuw voor mij. Zeker geslaagd.
Wat fijn om te lezen! Ik vond het persoonlijk ook een verfrissend en geslaagd experiment 😉 een mooie tussenweg tussen het gezonde bananenpannenkoekje en de American pancake.
Hallo,
Ik heb geen havermeel, kan het ook met ander meel?
Dankjewel alvast!
Vast wel! Voordeel van havermeel is dat het vaak relatief fijngemalen is, maar in principe kan het met elke soort volkorenmeel of zelfs gewoon met bloem.