Flashy citroen spoom

Zoetrecepten

Last but not least deze roze knaller: een flashycitroen spoom. Deze citroen spoom doet het natuurlijk ook fantastisch als welkomstdrankje, of gewoon als your spectacular summer cocktail. Ik heb het niet voor niets een flashy citroen spoom genoemd.

Hier maak je mij altijd gelukkig mee. En Thomas ook. Bijvoorbeeld tijdens een vegan 6 gangendiner, als vijfde gang. Fijn voor de gastvrouw, want het heeft amper bereidingstijd. Ook fijn voor de gast, want dan kan het hoofdgerecht rustig zakken voordat de belangrijkste gang wordt geserveerd, de toet.

Wist je dat sorbetijs in de meeste gevallen helemaal vegan is? Check voor de zekerheid altijd de verpakking, maar de varianten van het AH-huismerk zijn het in ieder geval. Hiep hoi!

In de schuimende citroenprosecco verstopte ik een framboosje om met het uitermate lieflijke rietje met zwart 
hartjespatroon
naar binnen te zuigen. Dat zeg ik er toch maar even bij voor het geval jouw scherpe oog dit detail nog niet had gespot. De mooie glaasjes kreeg ik van de moeder van mijn lieve vriendinnetje Marieke. Hoe leuk is dat! Plaatje toch?

Flashy citroen spoom

Dit is het laatste recept van het vegan 6 gangendiner dat online komt, gezien het toetje afgelopen week al online is gekomen. Benieuwd naar alle gangen? Je kunt via onderstaande links doorklikken naar elk recept:

Gang 1: Komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus

Gang 2: Slakuipjes met bloemkool tabouleh

Gang 3: Smoked paprika kokos-bloemkoolsoepje

Gang 4: Mexicaanse bonenburger met portobellos

Gang 5: Citroen spoom

Gang 6: Kokos limoencheesecake

Zoetrecepten

Flashy citroen spoom

Door | 5 minuten | 6 personen

Dit heb je nodig

  • 500 milliliter prosecco
  • 1 liter citroensorbetijs

OPTIE: TOPPINGS

  • 6 frambozen
  • 6 rietjes

En zo doe je het

  1. Doe het citroensorbetijs in een grote kom en giet de prosecco hier op. Mix door elkaar met een mixer of garde tot je een schuimig geheel krijgt. Je kunt dit ook doen in je blender of keukenmachine!
  2. Zet 6 glaasjes klaar met een framboosje erin en verdeel het citroenprosecco-mengsel over de 6 glazen. Steek een rietje in elk glaasje en serveer.

VARIATIE: wissel eens af met een andere smaak sorbetijs, maar voeg het sap van 1 limoen toe bij stap 1 om het wat frisser te maken.

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Flashy citroen spoom" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

2 antwoorden op “Flashy citroen spoom