Vegan bloemkoolsoep met kokosmelk

Zoetrecepten

Deze vegan bloemkoolsoep met kokosmelk en smoked paprika kruiden is echt zo’n lekker en makkelijk recept. Die gaat in mijn favorieten! Zacht & romig met een combi van Oosterse én Hollandse ingrediënten.

I love soup! Zeker als je meerdere gangen maakt voor een diner, dan is een soep een fijne ‘tussen’gang. Je kunt het voorbereiden en het is een mooie afwisseling tussen andere koude amuses en voorgerechten.

Vegan bloemkoolsoep maken

Deze vegan bloemkoolsoep met kokosmelk en smoked paprika kruiden een combinatie van Oosterse (gember en kokosmelk) en puur Hollandse (hello bloemkool en wortel) smaken, waardoor je deze soep goed in de winter én zomer kan serveren.

Voor dat je de soep in de pan maakt, rooster je de bloemkool eerst. Dit heb ik gedaan omdat de bloemkool op die manier een veel rijkere smaak krijgt. Bloemkool is van zichzelf een vrij neutrale groente.

IMG_6181

Vegan zes gangen menu

Dit is alweer de derde gang van het vegan zes gangen diner dat ik voor Thomas maakte. Het complete menu van dit vegan zes gangen diner vind je hier:

Gang 1: Komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus

Gang 2: Slakuipjes met bloemkool tabouleh

Gang 3: Bloemkoolsoep met kokosmelk en smoked paprika

Gang 4: Mexicaanse bonenburger met portobellos

Gang 5: Citroen spoom

Gang 6: Kokos limoencheesecake

Smoked paprika kokos-bloemkoolsoepje

Tips: bloemkoolsoep met kokosmelk

Een paar laatste tips voordat je met dit recept aan de gang gaat, omdat ik wil dat je het allerlekkerste resultaat zult hebben.

  • Let op dat je smoked paprika kruiden gebruikt en geen gewoon paprikapoeder. Er is een enorm smaakverschil. 
  • Wees niet te gretig met het gebruik ervan, want smoked paprika is heerlijk, maar ook erg uitgesproken.
  • Gebruik een staafmixer met hoog wattage, dat zorgt voor een zijdezachte structuur van je soep. Mmm!
  • Kies voor volle kokosmelk. Geen light. Dit is zoveel lekkerder bij deze soep.
Zoetrecepten

Vegan bloemkoolsoep met kokosmelk

Door | 25 minuten | 4 personen

Dit heb je nodig

  • 1 bloemkool
  • 3 wortels
  • 1 grote witte ui
  • Flinke duim gember
  • Teentje knoflook
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 literbouillon
  • 1/2 tl smoked paprikapoeder

EVT.

  • Wat komijnpoeder
  • Limoentje (serveren)

En zo doe je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en beleg een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de bloemkool in stukjes, leg ze op de bakplaat en bak in 25 minuten goudbruin. Hou een paar kleine stukjes bloemkool apart voor het serveren.
  3. Zet een (soep)pan op het vuur met wat olie, de fijngesneden gember, knoflook, ui en wortels. Bak dit twee minuutjes door en voeg dan ook de bloemkool, de liter bouillon en de kokosmelk toe. Laat dit op laag vuur een half uurtje doorkoken tot de wortel zacht genoeg is.
  4. Maal het geheel dan fijn met de staafmixer en breng op smaak met smoked paprikapoeder en eventueel nog wat komijnpoeder.
  5. Serveer elk kommetje soep met een paar kleine roosjes bloemkool, een kneepje limoensap en een beetje smoked paprikapoeder.

Pssst. Heb je de tips die boven het recept staan doorgenomen?

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Vegan bloemkoolsoep met kokosmelk" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.9 / 5. Aantal stemmen: 37