Deze vegan bloemkoolsoep met kokosmelk en smoked paprika kruiden is echt zo’n lekker en makkelijk recept. Die gaat in mijn favorieten! Zacht & romig met een combi van Oosterse én Hollandse ingrediënten.
I love soup! Zeker als je meerdere gangen maakt voor een diner, dan is een soep een fijne ‘tussen’gang. Je kunt het voorbereiden en het is een mooie afwisseling tussen andere koude amuses en voorgerechten.
Vegan bloemkoolsoep maken
Deze vegan bloemkoolsoep met kokosmelk en smoked paprika kruiden een combinatie van Oosterse (gember en kokosmelk) en puur Hollandse (hello bloemkool en wortel) smaken, waardoor je deze soep goed in de winter én zomer kan serveren.
Voor dat je de soep in de pan maakt, rooster je de bloemkool eerst. Dit heb ik gedaan omdat de bloemkool op die manier een veel rijkere smaak krijgt. Bloemkool is van zichzelf een vrij neutrale groente.
Vegan zes gangen menu
Dit is alweer de derde gang van het vegan zes gangen diner dat ik voor Thomas maakte. Het complete menu van dit vegan zes gangen diner vind je hier:
Gang 1: Komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus
Gang 2: Slakuipjes met bloemkool tabouleh
Gang 3: Bloemkoolsoep met kokosmelk en smoked paprika
Gang 4: Mexicaanse bonenburger met portobellos
Gang 5: Citroen spoom
Gang 6: Kokos limoencheesecake
Tips: bloemkoolsoep met kokosmelk
Een paar laatste tips voordat je met dit recept aan de gang gaat, omdat ik wil dat je het allerlekkerste resultaat zult hebben.
- Let op dat je smoked paprika kruiden gebruikt en geen gewoon paprikapoeder. Er is een enorm smaakverschil.
- Wees niet te gretig met het gebruik ervan, want smoked paprika is heerlijk, maar ook erg uitgesproken.
- Gebruik een staafmixer met hoog wattage, dat zorgt voor een zijdezachte structuur van je soep. Mmm!
- Kies voor volle kokosmelk. Geen light. Dit is zoveel lekkerder bij deze soep.