Ga naar de inhoud
Cranberry lemon curd
Basisrecepten 09 december 2017

Cranberry lemon curd

Cranberry lemon curd

Daaaag Sinterklaasje. HALLO KERST! Mijn Kerstboom stond eind november al, dus ik heb er zin in. Zeker nadat ik deze heerlijke cranberry lemon curd proefde.

In deze cranberry curd zit een vleugje citroen, maar voornamelijk cranberry. Dat past ultiem bij deze periode van het jaar en al helemaal bij de Kerst. Ik ben gék op lemon curd, dus ik heb het beste van twee werelden kunnen combineren. Uiteraard heb ik een aantal heerlijke recepten met dit goddelijke goedje voor jullie klaarstaan voor de aankomende periode.

Als je niet kunt wachten tot die recepten online komen kun je ook alvast aan de slag met de baksels met lemon curd die al online staan, zoals de lemon curd kruimelcake of de kokoslaagjestaart met lemon curd. Alleen even de lemon curd door dit goddelijke rode goedje vervangen dan natuurlijk.

UPDATE: check hier de cranberry meringue cheesecake of de mini cranberry meringue tartelettes waar ik jullie lekker mee maakte in de tekst hierboven.

cranberry lemon curd

Cranberry lemon curd

recept
Cranberry lemon curd

Ik ben gek op lemon curd, maar bij Kerst horen nu eenmaal cranberry's. Ik combineerde het beste van twee werelden met deze te lekkere cranberry lemon curd.

40 minuten
1

Ingrediënten

  • 200 gram verse cranberrys
  • 1 citroen
  • 100 ml water
  • 200 gram suiker
  • 1 ei + 2 dooiers
  • 125 gram boter, in kleine blokjes

Bereiding

  1. Doe de cranberry’s samen met het sap en rasp van de citroen en het water in een pannetje. Kook 10 – 15 minuten terwijl je blijft roeren, tot alle cranberry’s zijn opengesprongen en zacht zijn gekookt. Pureer het fijn en haal door een zeef.
  2. Meng de gezeefde cranberry puree met de suiker en vervolgens ook met het ei en de eidooiers in een vuurvaste kom. Verwarm deze kom au bain-marie en voeg dan ook de helft van de boter toe. Laat het mengsel 15 minuten inkoken terwijl je zeer regelmatig blijft roeren.
  3. Haal de cranberry lemon curd van het vuur en meng de overgebleven koude blokjes boter erdoor. Laat volledig afkoelen en bewaar daarna goed afgesloten in de koelkast.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Cranberry lemon curd" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *