Ga naar de inhoud
Kokos koffie met Tia Maria
Kerst toetjes 18 juli 2018

Kokos koffie met Tia Maria

Kokos koffie met Tia Maria

Zelfs als niet-koffie drinker loop je vast en zeker warm voor deze koffie met Tia Maria en kokosmelk. Wát een lekkere combinatie. Een soort taartje dat je door een rietje naar binnenslurpt.

De warme koffie, Tia Maria koffielikeur én de kokosmelk maken dit in mijn ogen een onweerstaanbaar drankje! Een erg lekker (en makkelijk!) dessert, ook nog eens. Ik maakte er een iced coconut latte van door kokosmelk in ijsklontjesvorm te gebruiken, maar je kunt dit vervangen door elke soort (plantaardige) melk naar keuze. 

Koffie met Tia Maria

Er zijn zoveel dingen zo lekker aan deze iced coconut latte en dat terwijl het drankje maar 3 – 4 ingrediënten heeft. Te beginnen met de kokosmelk. Een latte, met kokosmelk, dat is toch geweldig? Daarnaast ook lactosevrij en vegan. Ik vroor de kokosmelk in een ijsklontjesvorm in, zodat je een heerlijk smeltende latte-sensatie krijgt die met de slok romiger en koeler wordt. Maar je kunt het ook in vloeibare, niet ingevroren toestand toevoegen. Dan is het geen ICED latte, maar nog steeds wel een hele lekkere. 😉

En dan de koffie mét Tia Maria, die toevoeging maakt het meteen een tof toetje en oh zo lekker. Als je kaneelstokjes bij de toko of kruidenier kunt vinden, dan presenteert dat extra fancy. Zonder de Tia Maria kun je deze kokos ijskoffie ook prima wegslurpen bij je ontbijt. Yum!

Iced latte maken kokosmelk

Kokos koffie met Tia Maria

recept
Kokos koffie met Tia Maria

Koffie met Tia Maria? Een heerlijke combinatie! Voeg daar nog kokosmelk aan toe en je hebt helemaal een zalig koffie toetje te pakken.

5 minuten + koeltijd
2

Ingrediënten

  • 150 ml kokosmelk
  • 100 ml Tia Maria
  • 200 ml koffie
  • Evt. kaneelstokje

Bereiding

Iced latte maken

  1. VOORBEREIDING. Giet de kokosmelk in een ijsblokjesvorm. Ik raad je aan om meteen een voorraadje te maken en te onthouden hoeveel ijsblokjes je kunt vollen met 75 ml. Deze hoeveelheid heb je uiteindelijk nodig per iced coconut latte.

Koffie met Tia Maria

  1. BEREIDING. Zet twee smalle glazen klaar. Doe in elk 75 ml aan kokosmelk-ijsklontjes (of meer ijsklontjes, als je van een milky latte houdt) en giet hier de Tia Maria overheen.
  2. Giet vervolgens de warme koffie over het geheel en serveer met een kaneelstokje of roerstokje.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Kokos koffie met Tia Maria" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Aantal stemmen: 23

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *