Ga naar de inhoud
Iced coconut latte
Lactosevrij 18 juli 2018

Iced coconut latte

Iced coconut latte

Zelfs als niet-koffie drinker word ik warm van deze iced coconut latte. De combinatie van kokosmelk in ijsklontjesvorm, koffielikeur en warme koffie maakt dit een onweerstaanbaar drankje!

Er zijn zoveel dingen zo lekker aan deze iced coconut latte en dat terwijl het drankje maar 3 – 4 ingrediënten heeft. Te beginnen met de kokosmelk. Een latte, met kokosmelk, dat is toch geweldig? Daarnaast ook lactosevrij en vegan. Ik vroor de kokosmelk in een ijsklontjesvorm in, zodat je een heerlijk smeltende latte-sensatie krijgt die met de slok romiger en koeler wordt. Wel zo fijn in de zomer! En dan de Tia Maria, die toevoeging maakt het meteen een tof toetje en oh zo lekker. Als je kaneelstokjes bij de toko of kruidenier kunt vinden, dan presenteert dat extra fancy. Zonder Tia Maria kun je deze kokos ijskoffie ook prima wegslurpen bij je ontbijt. Yum!

Iced coconut latt

Iced coconut latte

recept
Iced coconut latte

Zelfs als niet-koffie drinker word ik warm van deze iced coconut latte. De combinatie van kokosmelk in ijsklontjesvorm, koffielikeur en…

5 minuten + koeltijd
2

Ingrediënten

  • 150 ml kokosmelk
  • 100 ml Tia Maria
  • 200 ml koffie
  • Evt. kaneelstokje

Bereiding

  1. VOORBEREIDING. Giet de kokosmelk in een ijsblokjesvorm. Ik raad je aan om meteen een voorraadje te maken en te onthouden hoeveel ijsblokjes je kunt vollen met 75 ml. Deze hoeveelheid heb je uiteindelijk nodig per iced coconut latte.
  2. BEREIDING. Zet twee smalle glazen klaar. Doe in elk 75 ml aan kokosmelk-ijsklontjes (of meer ijsklontjes, als je van een milky latte houdt) en giet hier de Tia Maria overheen.
  3. Giet vervolgens de warme koffie over het geheel en serveer met een kaneelstokje of roerstokje.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Iced coconut latte" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *