Ga naar de inhoud
Vegan citroen spoom
Drankjes & ijs(jes) 28 mei 2017

Vegan citroen spoom

Vegan citroen spoom

Deze vegan citroen spoom doet het natuurlijk fantastisch als welkomstdrankje, maar ook als tussengang of toetje na een uitgebreid diner.

Citroen spoom maken

Last but not least deze roze knaller: een flashy citroen spoom. Deze citroen spoom doet het natuurlijk ook fantastisch als welkomstdrankje, of gewoon als spectaculaire summer cocktail. 

Met een spoom maak je mij altijd gelukkig. En Thomas ook. Bijvoorbeeld tijdens een vegan zes gangendiner, als vijfde gang. Fijn voor de gastvrouw, want het heeft amper bereidingstijd. Ook fijn voor de gast, want dan kan het hoofdgerecht rustig zakken voordat de belangrijkste gang wordt geserveerd, HET DESSERT!

Flashy citroen spoom

welk ijs voor spoom?

Voor een spoom hoor je in principe sorbetijs te gebruiken. En wist je dat sorbetijs in de meeste gevallen helemaal vegan is? Check voor de zekerheid altijd de verpakking, maar de varianten van het AH-huismerk zijn het in ieder geval. Hiep hoi!

In de schuimende citroenprosecco verstopte ik een framboosje om met het uitermate lieflijke rietje met zwart 
hartjespatroon naar binnen te zuigen. Dat zeg ik er toch maar even bij voor het geval jouw scherpe oog dit detail nog niet had gespot.

De mooie glaasjes kreeg ik van de moeder van mijn bestie, maar er zijn genoeg prachtige champagne glazen te vinden. Plaatje toch?

Vegan citroen spoom

VEGAN CITROEN SPOOM: TUSSENGERECHT

Dit is het laatste recept van het vegan 6 gangendiner dat online komt, gezien het toetje afgelopen week al online is gekomen. Benieuwd naar alle gangen? Je kunt via onderstaande links doorklikken naar elk recept:

Gang 1: Komkommerrolletjes met pompoenpittenhummus

Gang 2: Slakuipjes met bloemkool tabouleh

Gang 3: Bloemkoolsoep met kokos met en smoked paprika

Gang 4: Mexicaanse bonenburger met portobellos

Gang 5: Citroen spoom

Gang 6: Kokos limoencheesecake

Vegan citroen spoom

recept
Vegan citroen spoom

Deze citroen spoom doet het natuurlijk fantastisch als welkomstdrankje, maar ook als tussengang of toetje na een uitgebreid diner.

5 minuten
6

Ingrediënten

  • 500 milliliter prosecco
  • 1 liter citroensorbetijs

OPTIE: TOPPINGS

  • 6 frambozen
  • 6 rietjes

Bereiding

  1. Doe het citroensorbetijs in een grote kom en giet de prosecco hier op. Mix door elkaar met een mixer of garde tot je een schuimig geheel krijgt. Je kunt dit ook doen in je blender of keukenmachine!
  2. Zet 6 glaasjes klaar met een framboosje erin en verdeel het citroenprosecco-mengsel over de 6 glazen. Steek een rietje in elk glaasje en serveer.

VARIATIE: wissel eens af met een andere smaak sorbetijs, maar voeg het sap van 1 limoen toe bij stap 1 om het wat frisser te maken.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Vegan citroen spoom" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

4 berichten over “Vegan citroen spoom

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *