Ga naar de inhoud
Kleine witte karamelslofjes
Zoete recepten 16 februari 2018

Kleine witte karamelslofjes

Kleine witte karamelslofjes

Hello sweet friday! Het is weer tijd voor een goed zondig recept met karamel. In combinatie met witte chocolade en sloffen bodempjes. Niet te doen zo lekker dit!

Deze kleine witte karamelslofjes hebben eigenlijk weinig uitleg nodig. Tenzij je je natuurlijk afvraagt wat een sloffen bodem in hemelsnaam ook alweer is. Denk dan maar eens aan de lekkere chewy bodem van een aardbeienslof of bekijk dit frambozenwolkje. Mijn lievelings als het op taartbodems aankomt, laat staan als je het ook nog eens combineert met een karamelspread en witte chocolade ganache topping.

Klaar? Bakken maar! En wel even delen als je het gemaakt hebt natuurlijk :).

Kleine witte karamelslofjes

Kleine witte karamelslofjes

recept
Kleine witte karamelslofjes

Hello sweet friday! Het is weer tijd voor een goed zondig recept met karamel. In combinatie met witte chocolade en sloffen bodempjes. Niet te doen zo lekker dit!

Ingrediënten


BODEM

  • 200 gram bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 150 gram boter
  • 80 gram fijne kristalsuiker
  • 65 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • 1 tl vanille extract
  • 1/4 tl zout
  • Karamelspread

TOPPING

  • 300 gram witte chocolade
  • 125 ml slagroom

Bereiding

  1. Bereid de karamelspread voor volgens dit recept. Vet een muffin bakvorm van 12 stuks in of twee mini muffinbakvormen (van 24 stuks).
  2. Neem een kom en meng hier alle ingrediënten voor de bodem in (behalve de karamelspread). Kneed tot het volledig gemengd is en vorm tot een deegbal.
  3. Bestuif je werkplek met bloem en rol het deeg uit tot een grote lap. Steek met een ronde uitsteker lapjes deeg uit die je in de muffinvormpjes legt. De uitsteker moet groot genoeg zijn zodat er een rand ontstaat als je het deeg in de bakvorm drukt.
  4. Neem een theelepel en schep wat karamelspread op elk bodempje. Zet de muffinbakvorm 45 minuten in de koelkast om het deeg te laten rusten. Warm daarna de oven voor op 175 graden. En zet 10 12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen voor je verder gaat met de volling.
  5. Hak de witte chocolade fijn. Smelt samen met de slagroom au bain-marie. Verdeel als laatste topping het gesmolten witte chocolade mengsel over alle slofjes. Laat opstijven en GENIET!

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Kleine witte karamelslofjes" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

1 bericht over “Kleine witte karamelslofjes

  1. Hoi Mariette,

    Ik maak de karamelslofjes regelmatig en vroeg me af of ik ze na het bakken ( nog voor het vullen met de ganache) in kan vriezen? Of zou dit de smaak verpesten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *