Yes, je leest het goed: een rónde aardbeienslof! De sloffen taart heeft de naam eigenlijk te danken aan de ovalen bakvorm waarin het gebakken wordt, maar die heb ik niet! Dus besloot ik deze klassieke aardbeienslof in een ronde bakvorm te maken. Het smaakt namelijk gewoon hetzelfde én er kunnen meer puntjes uit, win-win! 😉
Een collega bracht een tijdje terug een écht Fries suikerbrood voor me mee uit zijn hometown in Fryslân. Dit was overigens het beste suikerbrood dat ik ooit heb mogen proeven en it was all mine. Yay! Dat soort daden worden natuurlijk beloond, dus hij mocht een verzoeknummertje indienen.
Toen we een week later erachter kwamen dat hij het begrip ‘aardbeienslof’ niet kende, stond het vast wat ik ging maken: een klassieke aardbeienslof! Voor zijn moeders verjaardag nog wel. Ik heb de taart dus zelf niet op, maar weet uit betrouwbare Friese bronnen dat hij heul lekker was, of hoe zeg je dat in het Fries..
Vandaag deze ronde aardbeienslof gemaakt en hij smaakt idd erg lekker!! Hier thuis zijn ze er fan van ☺️
Whohoo! Geniet ervan nog!
Vandaag gemaakt, man en kinderen zijn fan! Echt een aanrader!
Yes!! Leuk om te horen!
heb de aardbeienslof al 2 keer gemaakt hij is super
Ah wat goed zeg!
Afgelopen weekend deze aardbeienslof gemaakt, hij was heerlijk!!
Bedankt voor het lekkere en duidelijke recept. Ik ben fan!
Yay, toppie! Thanks voor je berichtje!
Gemaakt. Alles staat nu af te koelen. Zelfs de banketbakkersroom is in één keer gelukt. En deze is ook nog eens heerlijk!
Alleen de rand van het deeg is, volgens mij, niet voldoende omhoog gekomen met bakken. Nu de banketbakkersroom en aardbeien er nog netjes op zien te krijgen.
De taart zal desalniettemin heerlijk smaken!!
So far so good 😉 hoe hoog is de rand ongeveer? Hij hoeft ook niet erg hoog te worden! En vaak zakt het midden nog een beetje bij het afkoelen. Komt goed!
De bodem staat nu te rusten in de koelkast, ben erg benieuwd hoe die zal smaken als die straks klaar is 🙂
Ik krijg spontaan zin in een stukje deeg van je berichtje, wat doe je me aan 😉
Waar kan ik het resept van de aardbei slof afdrukken
Groetjes Fam de Wijk
Hi, in het groene vlak boven het recept zit een print knopje.
Mijn dochter koos deze taart voor haar verjaardag. Het was een feestje zo heerlijk. Dank voor dit lekkers! X
Ah zo leuk! Thanks voor je lieve berichtje x
wat kan ik het beste als ei vervanger gebruiken door amandelspijs?
Dat heb ik nog nooit zelf geprobeerd, maar je vindt hier de alternatieven: http://www.zoetrecepten.nl/blog/zo-vervang-je-eieren-tijdens-het-bakken/
In een vegaburger werkte het chiazaad erg goed, maar ik kan me voorstellen dat een fruitpuree in dit geval ook goed werkt. Dan krijg je alleen wel een ‘bijsmaak’.