De lekkerste karamelspread

Zoetrecepten

Daar is ‘ie dan lieve Evelien, de lekkerste karamelspread waar je zo van houdt. Dit recept is speciaal voor jou. Ok, ok en een beetje voor de andere zoetjes dan. Maar jullie moeten weten dat jullie dit recept echt aan haar te danken hebben.

Alweer een paar jaar geleden maakte ik dit recept voor mijn millionaires shortbread. In tegenstelling tot de meeste recepten maakte ik voor de karamelspread geen gebruik van suiker, maar van stroop. Dat geeft de lekkerste en de beste spread, als je het mij vraagt. Maar van een paar lezers kreeg ik de feedback dat hij niet goed genoeg op zou stijven. Dat komt eigenlijk doordat je de spread dan niet voldoende in hebt laten dikken, maar toch hadden ze me aan het twijfelen gemaakt en ruilde ik de stroop om voor bruine basterdsuiker. IEMAND was het daar niet bepaald mee eens. Je begrijpt al wel wie. Sindsdien stak ze elk half jaar een pleidooi af over die chille karamelspread die véél lekkerder zou zijn. Of ik die toch echt zo snel mogelijk weer online kon knallen. Inmiddels, ongeveer drie jaar en 6 overtuigende pleidooien verder, heeft ze me zo ver. Hier is die lekkerste karamelspread dan. Op een bijzondere dag, want ze is ook nog eens jarig vandaag. Gefelciteerd Eev!

Wat lekker is om te maken met deze karamel: chocoladetaartjes met walnotenkaramel (gehakte walnootjes door de karamel) of karamelkoeken met witte chocolade en kokos, maar je kunt natuurlijk ook proberen om zelf snickers, marsjes of twixjes te maken. Je kunt je helemaal uitleven met deze karamel! Ben je op zoek naar een vloeibare karamel? Kijk dan eens bij deze salted caramelsaus; het zout kun je ook weglaten.

De lekkerste karamelspread

De lekkerste karamelspread

Zoetrecepten

De lekkerste karamelspread

Door | 15 minuten | 10 personen

Dit heb je nodig

  • 60 gram roomboter
  • 60 gram stroop
  • Snuf zout
  • 1 blikje zoete gecondenseerde melk (397 gram)

En zo doe je het

  1. Smelt de boter in een steelpannetje. Wanneer het gesmolten is zet je het vuur laag. Roer de stroop erdoor en hierna ook de gecondenseerde melk. Blijf goed roeren, je kunt de pan geen enkel moment alleen laten, want dan brandt je karamel aan of krijg je stukjes. Voeg ondertussen ook het zout toe en blijf ongeveer 10 minuten roeren in de pan, tot je karamel dikker wordt.
  2. Haal dan van het vuur en laat een beetje afkoelen. Giet in een goed af te sluiten bak of pot. Bewaar in de koelkast of maak er millionaires shortbread of deze witte chocolade kokos karamelkoeken mee.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "De lekkerste karamelspread" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Bekijk ook