Lemon curd kwarktoetje

Zoetrecepten

Oh goodies. Soms bedenk je zomaar plotseling ineens *ping* een heel lekker toetje. We kregen eters en eigenlijk had ik weinig tijd om de keuken in te duiken. Maar zoals je zult begrijpen, moet en zal ik te allen tijde een homemade toetje op tafel zetten. Als je een zoete blog hebt, krijgen mensen nu eenmaal verwachtingen 😉 .

Gelukkig had ik nog lemon curd in de vriezer en dat wilde ik met kwark combineren om het niet te zwaar te maken. Het resultaat? Een lemon curd kwarktoetje, met verse aardbeien van de markt en een heerlijke Digestives koekjes bodem. Wow wat lekker! De lemon curd maakt de kwark wat zoeter, de aardbeitjes maken het lekker fris en koekjes zijn gewoon altijd lekker. En het is dus supermakkelijk om te maken. Je kunt dit lemon curd kwarktoetje ’s middags al prima voorbereiden en in de koelkast zetten tot het dessert.

IMG_8043

 

Het hangt een beetje van de grootte van je glaasjes af hoeveel je van alle ingrediënten nodig hebt. Het recept vind ik daarom meer een indicatie, je kunt er gemakkelijk zelf mee spelen. En wat over blijft komt ook wel op, for sure. 😉

 

Zoetrecepten

Lemon curd kwarktoetje

Door | 15 min | 4 personen

Dit heb je nodig

En zo doe je het

  1. Zet vier glaasjes (kommetjes kunnen ook, dan zie je het leuke verloop alleen niet) klaar. De hoeveelheden van de ingrediënten zijn afhankelijk van het formaat glaasje, dus speel hier vooral zelf mee!
  2. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of blender. Verdeel de fijngemalen koekjes gelijkmatig over de bodems van de vier glazen.
  3. Snijd de aardbeien in kleine stukjes en verdeel deze gelijkmatig over de glazen, op de koekjes bodem.
  4. Op de aardbeitjes schep je in elk glas 125 gram kwark, dit kun je gewoon op het oog verdelen.
  5. Top de glaasjes nu af met een mooie laag lemon curd. Schep deze in het midden en smeer de lemon curd dan uit naar de zijkanten van het glas, zodat de gehele kwarklaag belegd is.
  6. Top eventueel nog af met een aardbeitje!
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Lemon curd kwarktoetje" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

2 antwoorden op “Lemon curd kwarktoetje

  1. Ik heb ‘m vanavond gemaakt en hij was echt heerlijk!!
    Makkelijk te maken, maar het toetje proeft alsof je er uren werk aan hebt gehad!:) thanks!