Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Lemon curd kwarktoetje

Zoetrecepten

Oh goodies. Soms bedenk je zomaar plotseling ineens *ping* een heel lekker toetje. Een lemon curd kwarktoetje in dit geval,

We kregen eters en ik had weinig tijd om de keuken in te duiken. Maar zoals je zult begrijpen, moet en zal ik te allen tijde een homemade toetje op tafel zetten. Als je een zoete blog hebt, krijgen mensen nu eenmaal verwachtingen.

Gelukkig had ik nog lemon curd in de vriezer en dat wilde ik met kwark combineren om het niet te zwaar te maken. Het resultaat? Een lemon curd kwarktoetje, met verse aardbeien van de markt en een heerlijke Digestives koekjes bodem. Wow wat lekker! En supermakkelijk om te maken. Je kunt dit lemon curd kwarktoetje ’s middags al prima voorbereiden en in de koelkast zetten tot het dessert.

IMG_8043

Het hangt van de grootte van je glaasjes af hoeveel je van alle ingrediënten nodig hebt. Het recept vind ik daarom meer een indicatie, je kunt er gemakkelijk zelf mee spelen. En wat over blijft komt ook wel op, for sure.

Zoetrecepten

Lemon curd kwarktoetje

Door | 15 min | 4 personen

Dit heb je nodig

  En zo doe je het

  1. Zet vier glaasjes (kommetjes kunnen ook, dan zie je het leuke verloop alleen niet) klaar. De hoeveelheden van de ingrediënten zijn afhankelijk van het formaat glaasje, dus speel hier vooral zelf mee!
  2. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of blender. Verdeel de fijngemalen koekjes gelijkmatig over de bodems van de vier glazen.
  3. Snijd de aardbeien in kleine stukjes en verdeel deze gelijkmatig over de glazen, op de koekjes bodem.
  4. Op de aardbeitjes schep je in elk glas 125 gram kwark, dit kun je gewoon op het oog verdelen.
  5. Top de glaasjes nu af met een mooie laag lemon curd. Schep deze in het midden en smeer de lemon curd dan uit naar de zijkanten van het glas, zodat de gehele kwarklaag belegd is.
  6. Top eventueel nog af met een aardbeitje!
  ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Lemon curd kwarktoetje" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

  Bekijk ook

  2 antwoorden op “Lemon curd kwarktoetje

  1. Ik heb ‘m vanavond gemaakt en hij was echt heerlijk!!
   Makkelijk te maken, maar het toetje proeft alsof je er uren werk aan hebt gehad!:) thanks!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.