Ga naar de inhoud
Lemon meringue taartjes
Overig gebak 16 december 2015

Lemon meringue taartjes

Lemon meringue taartjes

Deze lemon meringue taartjes zijn bij bijna iedereen favoriet, dus punten scoren én onwijs smullen gegarandeerd.

Ik ben erachter gekomen dat de lemon meringue combinatie bij vrijwel iedereen favoriet is. Met deze lemon meringue taartjes kun je daarom bijna nooit misschieten! En dat is fijn. Zet je tanden dus snel in deze brosse tartelette bodem gevuld met een frisse lemon curd vulling en een luchtige zoete meringue on top. Megalekker!

Omdat je de meringue niet afbakt is het belangrijk dat je Italiaanse meringue maakt. Deze is namelijk veilig om rauw te eten. Voor deze meringue taartjes probeerde ik een nieuw product uit: two chicks. Dat is vloeibaar eiwit uit een flesje dat is gepasteuriseerd, waardoor je het als ‘normale meringue’ ook veilig kunt eten. Best handig he? En het werkte prima. Dus als je geen zin hebt om Italiaanse meringue te maken kun je ook op deze manier schuim voor op je taartjes maken, met de basisverhoudingen voor meringue (twee eiwitten & 100 gram fijne suiker).

Als je liever één grote lemon meringue taart maakt dan 8 kleintjes, dan kan dat natuurlijk ook! Gebruik dan een mooie quiche vorm van ongeveer 24 cm doorsnee.

Lemon meringue taartjes

 

Lemon meringue taartjes

MAG JE LEMON CURD ALS JE ZWANGER BENT?
Het is veilig om lemon curd te eten als je zwanger bent. Tijdens de bereiding van lemon curd kan het kookpunt niet worden bereikt door de au bain-marie bereiding, maar de eieren worden alsnog voldoende verhit om de bacteriën te doden. Zolang je lemon curd, Italiaanse meringue of custard is verhit boven de 70 graden zit je goed.*

*Bron: Ouders van Nu

Lemon meringue taartjes

recept
Lemon meringue taartjes

Deze lemon meringue taartjes zijn bij bijna iedereen favoriet, dus punten scoren én onwijs smullen gegarandeerd.

75 minuten
8

Bereiding

 1. Zoals je kunt zien in het ingrediëntenlijstje, heb ik gebruik gemaakt van een aantal basisrecepten die al online staan. Als je de taartjes voor een feestje wilt maken, kun je al eerder beginnen met de voorbereidingen:
 2. Maak de lemon curd maximaal 3 – 4 dagen van tevoren en bewaar goed afgesloten in de koelkast. Je hebt 2x de hoeveelheid van het recept nodig.
 3. Maak de zanddeegbodem maximaal 1 – 2 dagen van tevoren en bewaar luchtdicht, zodat de bodem lekker knapperig blijft. Ik gebruikte kleine tartelette vormpjes van ongeveer 10 cm doorsnee.
 4. Op de dag zelf: neem de zanddeegbodems en vul deze allemaal met een gelijke hoeveelheid lemon curd en strijk deze glad af. Zet even in de koelkast.
 5. Maak de Italiaanse meringue volgens het recept. Gebruik een spuitzak met een gladde spuitmond om leuke toeven te maken met de meringue op de gevulde taartbodems. Met een gasbrandertje kun je de meringue toefjes geleidelijk dichtschroeien en een mooie bruine kleur geven. Let op dat je de gasbrander op voldoende afstand houdt en korte heen en weer gaande bewegingen maakt (en niet te lang op 1 plek). Heb je hierna nog wat meringue over? Gebruik dit dan om schuimpjes van te bakken!
 6. De taartjes zijn nu klaar. Je kunt ze gerust een paar uur in de koelkast zetten voor je ze serveert. Ook de dag erna zullen ze nog goed zijn, maar zal het deeg van de tartelette wel in knapperigheid zijn afgenomen. Enjoy!

Heb jij de lemon meringue taartjes uitgeprobeerd? Wat vond je ervan? Show me een foto van jouw baksel via mijn Facebookpagina of tag me op Instagram via #zoetrecepten! Vind ik heel leuk.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Lemon meringue taartjes" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

8 berichten over “Lemon meringue taartjes

 1. Elke keer als ik een nieuw recept online zie, krijg ik weer zin om de om de keuken in te duiken hihi 😀
  Prachtige foto! Taartje ziet er verrukkelijk uit!

  Ik heb nog nooit meringue gemaakt. En stel het iedere keer uit. Nu met dat flesje van eiwitten lijkt het me wel leuk om een keer uit te proberen!

  1. Superleuk om te horen! Laat dat nu net mijn bedoeling ook zijn om jullie de keuken in te krijgen 😉 En probeer het gewoon een keertje om die meringue maken! Is een makkie!

 2. Dat ziet er echt heerlijk uit! Ik heb alleen geen gasbrander, zou ik de taartjes met de meringue ook nog even in de oven kunnen zetten voor het branden van de meringue?

  1. meringue kan niet in de oven worden gezet om te kleuren maar moet je onder de gril van de oven plaatsen maar blijf er bij wat dit gaat heel snel

  2. Hi Jolijn, zoals Marianne ook al aangeeft moet je het inderdaad niet in de oven zetten op de normale stand, maar enkele minuten vlak onder de voorverwarmde grill en ze goed in de gaten houden! 🙂

 3. Ik wil de bodem alvast 1 dag van te voren maken, kan ik ze het beste in zilverfolie bewaren Of in een tupperware bak? En dan in de vormpjes houden, zodat ze niet stuk gaan..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *