Ga naar de inhoud
Easy lemon curd toetje
Makkelijk 21 oktober 2015

Easy lemon curd toetje

Easy lemon curd toetje

Bij sommige recepten draait het niet om een ingewikkelde receptuur, maar juist om een makkelijke basis. Voor al die keren dat je onverwachte eters tóch een lekker toetje voor wilt schotelen, zonder dat je daar superveel ingrediënten voor in huis moet halen. Stiekem geniet ik (en mijn eters ook) het meest van deze toetjes. Snel, makkelijk en zó lekker! Zie dit lemon curd toetje daarom als inspiratie, waarmee je zelf lekker kunt variëren.

Wat heb je nodig en wat moet je doen? Voor de basis zijn er maar twee stappen, verder is het up to you! Wat heb je in huis? Check snel de ingrediënten hieronder én de variatietips!

Welke lemon curd toetjes ga jij maken?!

 

lemon curd toetje

Easy lemon curd toetje

recept
Easy lemon curd toetje

Bij sommige recepten draait het niet om een ingewikkelde receptuur, maar juist om een makkelijke basis. Voor al die keren…

5
2

Ingrediënten

Bereiding

DE BASIS

 1. Maak een flinke hoeveelheid lemon curd en vries dit in. Zo kun je hier onverwachts een paar toetjes uit lepelen.
 2. Daarnaast heb je voor de basis alleen kwark of yoghurt nodig.

VARIATIE TIPS

 • Lemon curd kokos toetje
  Neem een glaasje: schep hier ongeveer 125 gram kwark/yoghurt* in en schep hier op twee eetlepels lemon curd. Top af met grove kokosschilfers. *Meng eventueel wat fijn geraspte kokos of kleine stukjes fruit (mango of ananas) door de kwark/yoghurt.
 • Lemon curd meringue toetje
  Neem een glaasje: schep hier ongeveer 125 gram kwark/yoghurt in en schep hier op twee eetlepels lemon curd. Top af met mini meringue of grovere meringue die je in stukjes breekt.
 • Lemon curd kwarktaart in een glaasje
  Neem een glaasje: verkruimel 1-2 biscuitjes en schep deze onderin het glaasje, druk aan. Schep hier ongeveer 125 gram kwark/yoghurt bovenop en top dit af met twee eetlepels lemon curd.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Easy lemon curd toetje" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

1 bericht over “Easy lemon curd toetje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *