Ga naar de inhoud
Chewy karamelmoppen
03 november 2017

Chewy karamelmoppen

Of deze chewy karamelmoppen daadwerkelijk zo mogen heten valt te betwisten, maar één ding is zeker: ze zijn gruwelijk lekker.

It’s

sweet friday

again! Elke vrijdag trakteer ik jullie op een extra lekker, zondig, zonder grenzen zoet recept. Voor in het weekend, want dan mag je los gaan vind ik. Deze week: chewy karamelmoppen.

Eigenlijk heb ik geen idee of je deze koekjes wel ‘moppen’ mag noemen. Ik heb ze namelijk zelf bedacht en vond ze wel

moppig

, maar een echte mop is meestal knapperig. Deze karamelmoppen zijn

lekker chewy

, zoals de bodem van een sloffen taart. En er zit dus karamel in, met een

snufje zout

.



Ook zo gek op taarten met een sloffen bodem? Dan wil je hier snel een kijkje nemen.

Had ik al gezegd hoe god-de-lijk lekker ik ze vind?

Chewy karamelmoppen

Puur Zoet Boek Cover

CADEAUTIP! PUUR ZOET

In mijn bakboek PUUR ZOET vind je 80 glutenvrije en lactosevrije recepten, waarvan bijna 60 vegan. Simpele en pure ingrediënten staan centraal en er zijn handige baktips omschreven om ingrediënten te kunnen vervangen. Met deze lekkere recepten kan iedereen op verantwoorde manier van zoete ontbijtjes, koek, taart en toetjes genieten.

BESTEL HIER!
Chewy karamelmoppen
Recept

Chewy karamelmoppen

Of deze chewy karamelmoppen daadwerkelijk zo mogen heten valt te betwisten, maar één ding is zeker: ze zijn gruwelijk lekker.

Tijd
20 minuten
Porties
40
Niveau
1 ster

Ingrediënten


  • Karamelspread

    of

    dulce de leche
  • 200 gramzelfrijzend bakmeel
  • 150 gram boter, kamertemperatuur
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 75 gram bruine basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • 1/2 theelepel vanilleextract
  • 1/4 theelepel zout

Bereiding

  1. Bereid de

    karamelspread

    of

    dulce de leche

    voor (yes, je mag zelf kiezen welk recept je fijner vindt). Doe dit zeker een (halve) dag voordat je de koekjes wilt maken.
  2. Neem een kom en meng hier alle overige ingredinten voor het deeg in. Kneed tot het volledig gemengd is en vorm tot een deegbal.
  3. Beleg een bakplaat met bakpapier. Rol kleine balletjes van het deeg met een doorsnee van ongeveer een 2-euro-munt en leg deze op de bakplaat. Dek af met folie en zet de bakplaat een uurtje in de koelkast zodat het deeg kan rusten.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de balletjes in 15 – 20 minuten gaar. Haal ze uit de oven en neem een voorwerp (een pollepel of spatel) met een bolle achterkant. Druk hiermee een kuiltje in de nog warme koekjesen laat de koekjes vervolgens afkoelen.
  5. Vul elk koekje met een schepje karamel en bestrooi eventueel met wat grove zoutvlokken. Als de karamel te vloeibaar is, moet je het eerst even in de koelkast laten opstijven voor je de koekjes vult.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Chewy karamelmoppen" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@mariettevantuyl)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. * Vereiste velden zijn gemarkeerd

Meer