Ga naar de inhoud
Kidsproof pindakaas
Gezonde bakrecepten 14 augustus 2016

Kidsproof pindakaas

Kidsproof pindakaas

Elke week een pot pindakaas en een pot hazelnootpasta, een vast ingrediënt op de boodschappenlijst. Zou je het ook zelf kunnen maken?

En zou het ook zonder toegevoegde suiker kunnen?

En ook zo dat de kids het lekker vinden en mee willen nemen?

We hebben het geprobeerd. Super easy en verrassend lekker! Het was zo geslaagd dat ik je aanraad de dubbele hoeveelheid te maken. Deze pot was in een dag leeg…

kidsproof pindakaas

Pindakaas

Kidsproof pindakaas

recept
Kidsproof pindakaas

Elke week een pot pindakaas en een pot hazelnootpasta, een vast ingrediënt op de boodschappenlijst. Zou je het ook zelf kunnen…

10 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram gebrande gezouten pinda’s (waarvan 50 grof hakken)
  • 100 gram gebrande ongezouten pinda’s

Bereiding

  1. Mix 150 gram  pinda’s in je blender net zolang tot er een papje en daarna een olieachtige notenpasta ontstaat. Het kan een minuut of 5 – 10 duren maar het resultaat is fantastisch. Het is dan al praktisch pindakaas! Doe de pindapasta in een kommetje zodat je blender of staafmixerkom weer vrij is.
  2. Ik hou zelf erg van pindakaas met nootjes. Daarom hebben we de overige 50 gram kort in de blender gemixt tot kleine stukjes en deze gemengd met de pindapasta. That’s all! Easy toch?

Variatie: Hou je van meer nootjes? Dan kun je een wat grotere hoeveelheid grof hakselen. Je kunt ook variëren met de hoeveelheid zoute en ongezouten pinda’s, voor een wat meer of minder zoute pindakaas. Of de pindakaas volledig met gebrande ongezouten pinda’s maken en het zout handmatig toevoegen.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Kidsproof pindakaas" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

10 berichten over “Kidsproof pindakaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *