Mini lemon curd slofjes

Zoetrecepten

Bijna weekend! Dus tijd voor een té lekkere sweet friday post met deze mini lemon curd slofjes, afgetopt met een framboos.

Vijf maanden geleden trouwde mijn zus Lilian. Een perfect zonnige dag eind mei met alleen maar liefde. Alles klopte! Mijn andere zus en ik mochten de bijzondere rol als Lilian’s getuigen vervullen. Daarnaast had ze me gevraagd om de petit fourtjes te maken om voorafgaand aan de ceremonie te serveren. Daar komen jullie weer om de hoek kijken Ik maakte deze mini lemon curd slofjes, samen met kleine versies van mijn karamelkoeken met witte chocolade en kokos en mini lemon bars .

Jullie lieten toen al weten waanzinnig graag het recept te willen hebben. Alleen had ik er toen geen goede foto van gemaakt, dus moest ik daar opnieuw een momentje voor inplannen. MAAR HET IS ZO VER HOOR. Want deze kleine slofjes waren toch wel echt mijn lievelings petit fourtje vijf maanden geleden. Voor welke zou jij kiezen?

Mini lemon curd slofjes

Mini lemon curd slofjes

Mini lemon curd slofjes

Een paar kiekjes van deze mooie dag en de happy family hierboven. Deze bovenstaande prachtige foto’s zijn gemaakt door Linda van der Schuit.

Mini lemon curd slofjes

Zoetrecepten

Mini lemon curd slofjes

Door | 60 minuten + baktijd | 48 personen

Dit heb je nodig

BODEM

  • 200 gram bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 175 gram boter
  • 140 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei (L)
  • 1 tl vanille extract
  • 1/4 tl zout
  • 150 gram amandelspijs
  • Rasp van 1 citroen

VULLING

En zo doe je het

  1. Vet twee mini muffin bakvormen van 24 stuks in. Neem een kom en kneed hierin bloem, bakpoeder, 145 gram boter (leg de overige 30 gram opzij), basterdsuiker, 1 eigeel, vanille extract en zout het volledig gemengd is en vorm tot een deegbal.
  2. Bestuif je werkplek met bloem en rol het deeg uit tot een grote lap. Steek met een ronde uitsteker lapjes deeg uit die je in de muffinvormpjes legt. Kneed het amandelspijs los met het eiwit, de boter en de citroenschil. Daardoor wordt het amandelspijs smaakvol en blijft het smeuïg tijdens het bakken.
  3. Schep met een theelepeltje een schepje spijs op elk bodempje. Zet de muffinbakvorm 30-60 minuten in de koelkast om het deeg te laten rusten. Warm daarna de oven voor op 200 graden en zet de muffinvorm ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat volledig afkoelen voor je verder gaat met de vulling.
  4. Bereid de lemon curd volgens dit recept en maak twee keer de hoeveelheid. Als je de lemon curd van het vuur haalt voeg je twee in water geweekte gelatineblaadjes toe. Zo wordt de lemon curd stijver en geschikter om op te spuiten.
  5. Vul een spuitzak met een gladde spuitmond met de lemon curd en spuit van bovenaf een mooie toef in elk sloffen bodempje. Laat de bodempje met de vulling opstijven in de koelkast en top ze voor het serveren af met een framboos.

In het hoogst onwaarschijnlijke geval dat je lemon curd niet lekker vindt, kun je ze natuurlijk ook met banketbakkersroom vullen!

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Mini lemon curd slofjes" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook