Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

De perfecte carrot cake muffins

Zoetrecepten

Ik val meteen met de deur in huis: schrik niet van de ‘lange’ ingrediëntenlijst. Dit recept is namelijk echt niet ingewikkeld! Deze perfecte carrot cake muffins zijn easy en zó lekker! 

Carrot cake behoort echt tot één van mijn favoriete taartsoorten, dus ik moest en zou de perfécte carrot cake mufins hier met jullie delen. Waar moet dat dan aan voldoen? Smeuïg doch luchtig, een fijne lichtkruidige smaak, een romige topping én een beetje crunch. De muffinvorm maakt het perfect voor bij een high tea.

Die kruiden vind ik misschien nog wel het belangrijkst. De combinatie aan warme spices proef je echt terug in deze carrot cake muffins. Niet alleen kaneel, maar ook gemberpoeder en kardemom. Tot slot top je de muffin af met een zachte roomkaastopping (die hoeft voor mij dan ook echt niet opgespoten te worden) en daarover crunchy gekarameliseerde pecannoten, in kleine stukjes gehakt. Die pecannoten zijn op zichzelf al verslavend lekker, laat staan in deze combinatie.

Tijdens alle high teas die ik heb gemaakt waren deze carrot cake muffins de iedereens favoriet.

Ben je op zoek naar nog meer lekkere inspiratie voor een high tea? Kijk dan eens tussen al mijn high tea recepten, dan weet ik zeker dat je tafel goed vol zal komen te staan ;). Enjoooy!

perfecte carrot cake muffins

perfecte carrot cake muffins

Zoetrecepten

De perfecte carrot cake muffins

Door | 45 minuten | 12 personen

Dit heb je nodig

    MUFFINS

    • 150 gram roomboter
    • 100 gram fijne kristalsuiker
    • 50 gram bruine basterdsuiker
    • 2 eieren (M)
    • 1 tl vanille extract
    • 200 gram zelfrijzend bakmeel
    • 200 gram geraspte wortel
    • 1,5 tl kaneel
    • 0,5 tl gemberpoeder
    • 0,5 tl gemalen kardemom
    • 125 gram blanke rozijnen

    TOPPING

    • 150 gram roomkaas
    • 100 gram roomboter
    • 180 gram poedersuiker
    • 1 tl vanille extract

    EXTRA

    • 100 gram ongezouten pecannoten, geroosterd + 2 el suiker

    En zo doe je het

    1. Vul de muffinbakvorm met losse muffinvormpjes. Verwarm de oven voor op 175 graden. Week de rozijnen een aantal minuten in kokend water. Dep ze hierna droog en zet even opzij.
    2. Mix 150 gram boter samen met de 150 gram suiker. Voeg al mixende de eieren toe en wanneer het goed gemengd is ook de geraspte wortel, vanille aroma en het snufje zout.
    3. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het mengsel en voeg ook kaneel, gember en kardemom toe. Mix even door en spatel vervolgens de rozijnen door het mengsel.
    4. Vul nu de muffinvormpjes tot iets onder de rand, ze rijzen niet zoals normale cupcakes. Bak in 20-25 minuten gaar in de voorverwarmde oven en laat daarna volledig afkoeling.
    5. FROSTING. Mix de ingrediënten voor de topping in een kom tot er een glad geheel ontstaat. Zet het hierna in de koelkast zodat het verder opstijft. De topping zal niet echt stevig genoeg worden om op te spuiten.
    6. PECANNOTEN. Leg alvast een stuk bakpapier op een snijplank. Om de pecannoten te karameliseren zet je een steelpannetje op medium vuur met twee el suiker en een el water. Roer tot het (licht)bruin wordt (het verbrandt snel!), haal het pannetje dan van het vuur en meng de pecannoten hier doorheen. Verdeel over de snijplank en laat afkoelen. Wanneer het afgekoeld is, kun je het met een hakmes in kleine stukjes hakken voor de topping.
    7. Schep op elke afgekoelde muffin wat cream cheese frosting en strooi de gekarameliseerde pecannootjes hier overheen.

    Toch liever een taart maken? Gebruik dan een bakvorm van 20 cm doorsnee, met een baktijd van max. 45 minuten.

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "De perfecte carrot cake muffins" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    21 antwoorden op “De perfecte carrot cake muffins

    1. Ben benieuwd, ik ben het nu aan het maken!
      Maar ik zie niet in het recept wanneer de basterdsuiker en vanille-aroma in het beslag moeten! Kijk ik er nou overheen?

    2. Heerlijk recept! In verband met notenallergie de noten weggelaten. Per ongeluk de basterdsuiker vergeten, maar was achteraf maar goed. Omdat er minder volume was en het beslag was minder hartig (geen noten). Door de rozijnen was het zoet genoeg.
      Ga het zeker nog een keer maken!

    3. De cupcakez zijn goed gelukt! Alleen is er een laagje boter achter gebleven oder de cupcakes. Alsof de boter dóór de papieren vormpjes gelekt heeft. Wat doe ik verkeerd?

    4. Hoe lang kun je de carrot cupcakes en topping bewaren?

      Zijn de carrot cupcakes ook inte vriezen?

      De cupcakes vandaag gebakken, topping staat klaar in de koelkast en wordt er morgen op gedaan. Ook zonder topping smaakt de cupcake heel lekker.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.