Amarettoparfait met bitterkoekjes

Zoetrecepten

NO STRESS!

Dit lekkere toetje tover je heel makkelijk op tafel. Parfait bevat veel room en is daardoor zacht en smeuïg. Daarbij is het een ijssoort die zonder roeren en zonder ijsmachine gemaakt kan worden, hij kan rechtstreeks de diepvries is. Ideaal! Want zelf ook genieten van je diner is niet onbelangrijk! Ik maakte dit toetje als oefening voor het Kerstdiner.

En hoewel ik eigenlijke geen icecreamlover ben, deze amarettoparfait met bitterkoekjes vond ik heul lekker. I.p.v. bitterkoekjes kun je ook een ander soort koekjes gebruiken (cantuccini’s bijvoorbeeld!) of fruit. Dien de amarettoparfait op in een breed glas, zoals een cognac- of wijnglas, maar let op dat je er nog wel met je lepeltje in kunt.

Zoetrecepten

Amarettoparfait met bitterkoekjes

Door | 15min + 6u koeltijd | 6 personen

Dit heb je nodig

  • 3 eidooiers
  • 2 EL amaretto
  • 80 gram suiker
  • 375 ml slagroom
  • 150 gram bitterkoekjes

En zo doe je het

 

  1. Zet een kom boven een pan met zacht kokend water (au bain marie) en klop hierin de eidooiers met de suiker luchtig. Voeg na een paar minuten de amaretto toe en klop het nog een aantal minuten tot een romig mengsel ontstaat.
  2. Verkruimel 100 gram bitterkoekjes en klop in een andere kom 250 mililiter slagroom stijf. Wanneer de slagroom stijfgeslagen is, kun je de bitterkoekjeskruimels toevoegen.
  3. Spatel het amarettomengsel door de slagroom en verdeel het over leuke glaasjes, bakjes of over een grotere bakvorm.
  4. Zet het mengsel een nacht in de vriezer.
  5. Sla de overgebleven 125 mililiter slagroom stijf en schep dit op de porties parfait. Omdat de parfait al vrij zoet is, hoef je geen suiker door de slagroom te mengen. Versier de porties met een paar stukjes grof gebroken bitterkoekjes.

 

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze amarettoparfait met bitterkoekjes gemaakt? Tag me dan in jouw kiekje via Instagram of Facebook of laat een berichtje onder dit recept achter! Elke week deel ik de mooiste foto via mijn Instagram. Enjoy! Liefs Mariette

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Amarettoparfait met bitterkoekjes" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

4 antwoorden op “Amarettoparfait met bitterkoekjes