Ga naar de inhoud
De beste en lekkerste (zoete) hotspots in Parijs
Foodfun & -nieuws 13 mei 2016

De beste en lekkerste (zoete) hotspots in Parijs

De beste en lekkerste (zoete) hotspots in Parijs

Afgelopen weekend nam ik jullie via Instagram en Snapchat al een beetje mee naar het heerlijke Parijs. Want oh, wat hebben we genoten van alle patisserie, chocolade en broden die Parijs te bieden heeft. Waar de meeste foodies grof geld betalen voor een goed diner en een bijbehorende wijn, geldt datzelfde voor mij voor de zoete keuken (surprise surprise). En dan zit je natuurlijk helemaal goed in Parijs! Het was een crazy pastry weekend, maar ik heb de beste (zoete) hotspots in Parijs voor je op een rijtje.

Na flink wat online research stippelden we een fijne route uit met zaakjes in de centrale arrondissementen die we allemaal wilden proberen. In dit fotoverslag vinden jullie mijn foodie ervaringen,er zitten stiekem ook een paar niet zoete tussen. Mag dat?

Pierre Hermé

We begonnen bij Pierre Hermé, de patissier waarbij de hele wereld lovend spreekt over zijn macarons. We bestelden 7 verschillende smaken macarons, voor ruim 14 euro (geen kattenpis) en helaas stelden ze allemaal teleur. Ze waren naar onze smaak te zompig en klef. Maar toegegeven: ze hadden wel veel vulling en de smaak van de vulling was aanwezig.

Restaurant Jaja: diner

In Parijs lijkt de regel te gelden: ‘goedkoop’ is slechte kwaliteit. De meeste restaurants zijn daarom erg aan de prijs. Wij aten bij restaurant Jaja, midden in de gezellige buurt Le Marais. De prijzen waren do-able (100 euro voor twee gangen, een gedeeld toetje en wat biertjes) en het eten ontzettend goed. Ze gebruiken biologische producten en veranderen de menukaart naar het seizoen. Een echte aanrader!

Adres: 3 Rue Sainte-Croix de la Bretonnerie, 75004 Paris (4e arrondissement)

Restaurant Jaja

Eric Kayser: stokbrood

Eric Kayser is een hele bekende naam in Parijs en zit op veel locaties, maar dat doet niks af aan de kwaliteit. Hier haalden we het lekkerste Franse stokbroodje dat we tot nog toe ooit op hebben. Heel stevig en krokant, met heel veel granen aan de buitenkant en superzacht van binnen. Ik kocht hier ook een croissant aux amandes: een soort platgeslagen croissant, gevuld met amandelspijs en wat amandelschaafsel aan de buitenkant. Beiden een echte aanrader, zó lekker!

Amandel croissant

Blé Sucré: madeleines

Dit tentje staat bekend om haar glazed madeleines, waar ze al vaker prijzen voor heeft gewonnen. De madeleines hebben een perfect hoog buikje en zijn daarom heel zacht van binnen. Het geglazuurde laagje geeft de madeleine een fijne bite! Inderdaad de lekkerste Madeleine die ik tot nog toe op heb, maar ik moet toegeven dat ik ze niet heel vaak eet.

Daarnaast probeerden we ook nog een Caramel Chantilly, een soort éclair met een caramellaagje on top. Yum! Online las ik ook veel dat de warme chocolademelk hier to-die-for zou zijn, maar daar was het afgelopen weekend écht te warm voor.

Blé Sucré zit aan een prachtig verstopt parkje, met een klein terrasje in de zon waar je kunt genieten van je zoete buit.

Adres: 7 Rue Antoine Vollon, 75012 Paris (12e arrondissement)

Blé Sucré

Jacques Genin: butter caramels & chocolade

Ik ben er in Parijs op terug gekomen dat de beste chocolade uit België komt. Bij Jacques Genin probeerden we een hemelse ‘Rocher’, een bij de Fransen favoriet chocolaatje wat letterlijk betekent ‘grote steen’. Het is dan ook een soort gigantische bonbon met enorm goede hazelnootpraliné en hazelnootcrunch van binnen. Daarnaast proefden we een chocolaatje dat deed denken aan een snickers, maar dan de 2.0 versie qua lekkerheid. Snickers kwamen we overigens vaker tegen op menukaarten, die Fransen zijn er gek op!

Achteraf hadden we spijt dat we er maar twee hadden gekocht, bizar lekker. Gelukkig scoorden we daarnaast ook nog een zakje met amazing butter caramels, waar Jacques Genin om bekend staat. Bereid je wel voor op een hele chique en dure zaak, de ambiance is niet alles naar mijn mening.

Adres: 133 Rue de Turenne, 75003 Paris (3e arrondissement)

Jacques choco

Jacques choco

Frenchie to go: pulled pork

Naast het bekende restaurant ‘Frenchie’ (waar je al weken van tevoren een reservering moet plaatsen), zit nu het ontbijt- en lunchtentje Frenchie to go. Na al ons zoete gesnaai gingen we hier lekker lunchen met een fantastisch broodje pulled pork en een lekkere plate fish and chips. Het water loopt me weer in de mond als ik er aan terug denk. Daarnaast is het een heel schattig tentje, waarbij je binnen kan zitten of buiten aan het barretje.

Adres: 9 Rue du Nil, 75002 Paris

Frenchie to go

frenchie

Angelina: Pecangebakje & Rocher

Men staat letterlijk in de rij om bij Angelina in het restaurant/theehuis te kunnen eten. Wat je veel beter kunt doen: skip die rij en duik de patisserie shop in, koop een paar lekkere taartjes en strijk dan neer in de Jardin des Tuileries wat recht voor de deur is. Het ideale aan de parken van Parijs is dat ze overal (lig)stoelen hebben, dus het niet uitmaakt als je geen kleedje bij je hebt. Wij aten hier een fantastisch pecannotengebakje, een coco bomb en wederom een hemelse Rocher. Ook probeerden we een florentine, maar dat kun je beter aan de Belgen over laten. 😉

Adres: 226 Rue de Rivoli, 75001 Paris (1e arrondissement)

Angelina

Rocher

Diner aan de Seine

Voor deze tip geen restaurant of patissier, maar de romantische Seine. Op vrijdagavond liepen we na ons etentje langs de Seine terug naar onze hotelkamer, waarbij we zagen dat alle jonge Fransen zich neergestreken hadden aan de kade bij de Seine. Hier zaten ze met hun eigen hapjes en flessen gezellig wijn te borrelen. Maar hé, kunnen wij ook! Dus na onze crazy dure pastry dag op zaterdag streken we rond half 10 neer aan de kade van de Seine (net voorbij de Notre Dame) met het Eric Kayser stokbrood, wat camembert, Franse worst, druifjes en rode wijn. Er is weinig dat zo een etentje kan overtreffen.

Seine

Au vieux cedre: falafel

Falafel is schijnbaar echt een Parijs’ dingetje. Er zitten veel Libanese tentjes en je kunt er  de lekkerste falafel kopen. Wij aten echt een goddelijke falafel wrap met tabouleh en humus bij een ienieminie tentje ‘Au vieux cedre’ . Het is gelegen in een zijstraat van een supergezellig pleintje. Kun je daar na je falafel meteen een Amarino ijsje als toet gaan halen.

Adres: 2 Rue Blainville, 75005 Paris (5e arrondissement)

Falafel

Ladurée: Macarons, taartjes & giga krakeling

We sloten ons Parijs weekend perfect af met een bezoekje aan mijn toch wel favoriete Franse patisserie: Ladurée. Hier koop je de lekkerste Franse macarons, taartjes én, mijn nieuwste ontdekking, krakelingen. Thomas koos een gigantische vlindervormige krakeling uit, man man man, wat was die lekker! Wederom spijt dat we er maar één hadden gekocht. De taartjes die we kochten namen we mee naar huis en daar genoten we de dag erna nog van na. Ladurée zit overigens op meerdere locaties door Parijs, dus er zit vast een locatie in jouw buurt wanneer je in Parijs bent. Wij bezochten dit keer de grote vestiging (met restaurant) op de Champs-Élysées.

Adres: 75 Av. des Champs-Élysées, 75008 Paris (8e arrondissement)

Vlinderkrakeling

Nog een niet eetbare tip: het Velib fietsennetwerk! Wij gebruikten het de Velib fietsen om de stukken af te leggen waar onze voeten geen zin meer in hadden. Heel handig, omdat er ontzettend veel stations door de hele stad heen te vinden zijn. Je betaalt steeds per half uur en het is goedkoper (en leuker) dan de metro. Als je de app download kun je precies zien hoeveel fietsen er bij elk station aanwezig zijn.

Uiteindelijk kent Parijs ontzettend veel fijne patisseries, bakkers, chocolatiers en restaurants, dus zijn er nog veel andere adresjes te vinden. Maar dit is mijn favoriete selectie! Ik hoop dat jullie er wat aan hebben.

Heb jij nog leuke, lekkere tips voor Parijs? Laat ze dan achter onder dit artikeltje, zodat andere lezers er ook wat aan hebben!

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *