Ga naar de inhoud
De 10 leuke lunchtentjes in Amsterdam
Hotspots 30 mei 2018

De 10 leuke lunchtentjes in Amsterdam

De 10 leuke lunchtentjes in Amsterdam

Lunchen is zeg maar echt mijn ding. Waar de meesten pro zijn op het gebied van diner, heb ik in Amsterdam al heel veel lunchtentjes uitgeprobeerd. Tijd voor een lijstje.

UPDATE: Helaas zijn door een recentelijke hack van Zoetrecepten een aantal foto’s kwijtgeraakt, hierdoor zijn de foto’s in onderstaand artikel weggevallen. Maar als je elke hotspot gewoon even Googlet (kun je ‘m meteen opslaan in maps) dan vind je daar ook genoeg heerlijke foto’s om je eventueel over de streep te trekken.

Goed om te weten: ik ben vegetariër en hou van quasi healthy hotspots. Bij de meeste spots uit mijn lijstje kun je zeker een heerlijke vegetarische lunch of gezonde lunch scoren, maar ook genoeg andere keuzes die niet vega(n) zijn. En lekkere taartjes (duh). Oh en ik ben ook zo’n sucker die van tevoren áltijd de kaart checkt voordat ik er überhaupt heen wil. Er zou maar niks tussenstaan dat me aanstaat. Kritische foodie present. Je hoeft dus niet zelf op zoek naar de menukaarten, die heb ik al braaf voor je doorgelinkt zodat je de kritische foodie in jou ook los kan laten.

Dignita – eat well do good. Dit is echt mijn allerste lievelingsplek om te lunchen. De kaart is nooit helemaal hetzelfde, maar elke keer weer even fantastisch lekker (zie de foto hierboven van een voorbeeldlunch). Daarnaast is het een sociale onderneming, dus eet je hier niet alleen gruwelijk lekker maar draag je ook iets goeds bij aan deze wereld.

Één locatie is gelegen aan de zuidkant van het Vondelpark met een klein terras tegen het restaurant aan en de andere locatie is in het centrum, bij de Hermitage, met een flinke hoftuin.

Lavinia Good Food. Deze is ook echt zo fijn. Er staan niet alleen hele lekkere sandwiches en spelt pizzeta’s op de menukaart, maar dagelijks wisselt hun saladebuffet waar je een lekker trio uit kunt bestellen. Oh en ze verkopen de taartjes van Sue Food. Need I say more?

Je vindt de locaties op meerdere plekken: in het centrum vlakbij het Leidseplein en in Zuid aan de Amstelveenseweg. Die laatste heeft ook een heerlijk terras!

The Meets Eatery. Een topspot midden in de Pijp voor een heerlijke gezonde lunch. De menukaart biedt voldoende keus op het gebied van vegan, suikervrij, glutenvrij of lactosevrij en alles is vers gemaakt. Inclu de spannende taartjes zoals een avocado lime taart of een (TE LEKKERE) pindakaas-choco dadeltaart.

Pluk. Me-ga populair is dit lunchtentje. Why? Het ligt aan de negen straatjes, verkoopt naast lunchvoedsel ook hele leuke persoonlijke en woonaccessoires en hebben een fijne menukaart die vol staat met lekkere sandwiches, bowls, salades en andere lekkere gerechten. Fijne combinatie, zeker op deze locatie.

Gelukkig hebben ze sinds kort een tweede vestiging geopend (ook op de negen straatjes), want voorheen was het onmogelijk om hier een plekje te bemachtigen.

Vinnies. Ook echt één van mijn favoriete lunchtentjes! Het eten is hier altijd heel erg goed en gevarieerd en ze hebben meerdere vestigingen die lekker vintage zijn ingericht. Elke locatie heeft een net iets andere insteek qua menukaart. De vestiging op de Nieuwezijds Kolk trekt iets meer toeristen aan, maar is wel heel ideaal gelegen tussen Amsterdam Centraal Station en de Dam. Je vindt ze ook nog op de Haarlemmerstraat (mijn favo locatie) en de Scheldestraat.

Vergulden Eenhoorn. In Amsterdam Oost vind je deze toffe boerderij met een grote tuin eromheen waar je heerlijk in de zon kunt zitten. Ze hebben een typische Nederlandse menukaart, niet zo spannend maar wel lekker en vooral een heel fijn plekje om de drukte van de stad even te vergeten.

De Laatste Kruimel. Dit knusse pareltje vind je in een klein steegje aan het Rokin. Je koopt hier de heerlijkste taartjes, quiches, broden en sandwiches, maar ook lekkere sapjes en smoothies om de boel mee weg te spoelen. Ze hebben helaas geen menukaart, so you have to trust me on this one.

Benji’s. Een ruimtelijk opgezet vertrouwd lunchrestaurant in Oost aan de Wibautstraat (aan de kant van het Amstelstation) waarbij je zeker weet dat je altijd lekker zult eten. Voor iedereen is er wat wils: van een buddha bowl of een broodje met hummus en gegrilde groentes, tot een tosti of een zalm terriyaki sandwich.

Stek. Helemaal aan de andere kant van Wibautstraat vind je de favoriete lunchplek van bijna al mijn vriendinnen die in Oost wonen (Westmeisje hiero) en ja, ook ik heb deze stek goedgekeurd. Bijna alles is hier vers gemaakt, van de taartjes tot de chutney en mayonaise. De menukaart is klein, maar samen met de wisselende specials zul je het alsnog moeilijk vinden om te kiezen. Oh en had ik al gezegd dat ze een zeer zonnig terras hebben?

The Avocadoshow. Dit is er zo eentje waar ik niet elke week naartoe hoef, maar wat wel een ware beleving is. Avocado is hier de ster van elk gerecht en er worden ware kunstwerkjes mee gemaakt. Love it. Grote kans dat je even buiten moet wachten tot er een plekje vrij is, dus ga een beetje op tijd (net voor of net na lunchtijd) of check alvast de menukaart.

Ken jij nog een lunchpareltje in Amsterdam die nog niet in deze lijst staat? Laat het hieronder weten! Binnenkort zal ik ook mijn favoriete vegan hotspots, bakkers, zoete hotspots én mijn favoriete gezonde hotspots op een rij zetten voor jullie.

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *