Ga naar de inhoud
De leukste food hotspots in Leiden
Hotspots 06 maart 2019

De leukste food hotspots in Leiden

De leukste food hotspots in Leiden

Leiden, een intens fijn stadje voor een weekendje weg. In deze blog vind je de leukste food hotspots in deze mooie Zuid-Hollandse stad!

UPDATE: Helaas zijn door een recentelijke hack van Zoetrecepten een aantal foto’s kwijtgeraakt, hierdoor zijn de foto’s in onderstaand artikel weggevallen. Maar als je elke hotspot gewoon even Googlet (kun je ‘m meteen opslaan in maps) dan vind je daar ook genoeg heerlijke foto’s om je eventueel over de streep te trekken.

Leiden, WAT BEN JE LEUK! Twaalf jaar geleden (oma speaking, yes) twijfelde ik voor mijn studiekeuze tussen Leiden en Amsterdam, en nu begrijp ik weer helemaal waarom. Ook al zijn Leiden en Amsterdam niet met elkaar te vergelijken en ben ik heel blij met mijn keuze: wat is Leiden een fijne stad voor een nachtje of weekendje weg. Kan het iedereen aanraden! Toen wij er waren was Naturalis helaas gesloten, maar het Boerhaave museum van de wetenschap is een perfecte vervanger. Daarnaast is Leiden door haar omvang voor bijna iedereen goed te bewandelen en een prachtstadje om te zien.

Maar waar het eigenlijk om gaat.. Foooood! Zoals jullie weten hou ik van comfort food meets healthy food meets vega mogelijkheden (maar ook niet vega, want Thomas). Komen mijn toppers:

Paco Ciao
Dit was onze favo hotspot, de foto’s zeggen genoeg. LOVE. Een pop-up resto die helaas per 1 maart dicht is, maar in september weer opengaat. Dit omdat de eigenaren een aantal hele toffe Nederlandse strandtenten ownen en het wintergat voor hun personeel op deze manier opvullen. Zo slim. En daarnaast vooral een enorm vette en mooie inrichting en een heerlijke kaart voor zowel lunch als diner. Rete populair, dus reserveer!

Roos – ontbijt lunch
Een typisch schattig ontbijttentje waar je vooral voor 10 uur in de ochtend wilt binnenlopen, want schattige ontbijttentjes zijn klein en zitten binnen no-time vol ;). Heel lekker en gezellig ontbeten hier, de croissants zijn goud!

Restaurant Tabú
Latino food! Hoe nice. Deze tent is nog vrij nieuw en de aankleding is spot on. Op vrijdag- en zaterdagavond is er live muziek dus dan schijnt de sfeer top te zijn. Wij vonden het voor lunch al heel fijn, dus een dikke aanrader.

Borgman & Borgman
Dé koffiebranderij van Leiden. Thomas was zeer gecharmeerd van de koffie. Er is binnen ruimte om je koffie op te drinken, maar on the go meenemen en lekker door Leiden wandelen is nog beter. Scoor er vooral een goddelijke gember karamelkoek bij die ze daar ook verkopen.

Bar Lokaal
Een fijne bistro met wereldwijde klassiekers en genoeg vega opties. Variërend van de Israëlische tot de Franse keuken. Thomas was enorm fan! Je kunt hier goed terecht voor lunch en diner óf voor een Israëlisch ontbijt.

Lot & De Walvis
Hier kun je de hele dag vertoeven! Zowel ontbijt, lunch en diner is bij Lot & De Walvis heel chill en vergeet vooral niet te reserveren, want het is één van de populairste spots van de stad. Don’t miss it!

De Waag
Een erg mooi monumentaal gebouw dat lekker centraal ligt. Drink een koffietje in ‘de Boterhal’ of in de aangesloten glazen kas of doe er een borrel. Van de eetkaart was ik niet gecharmeerd, maar dat is persoonlijk.

Extra tip: wij zijn er niet zo van, maar voor de echte Italian food lovers onder jullie is restaurant City hall een must-go. Deze kreeg ik een aantal keer getipt en heeft prima reviews. Laat in de comments even weten of het wat was als je er bent geweest!

Dat vind ik trouwens sowieso heel leuk, om te horen wat jullie van mijn foodtips vinden als jullie er zijn geweest en of jullie nog aanvulling hebben. ENJOY LEIDEN! Liefs, Mariette

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *