Ga naar de inhoud
Ijs eten tegen je kater
Food nieuws 01 juni 2016

Ijs eten tegen je kater

Ijs eten tegen je kater

Dit nieuws klinkt me als muziek in de oren: een ijsmerk in Zuid-Korea claimt dat hun ijs je kater als sneeuw voor de zon zou laten verdwijnen. Dus voortaan geen eieren, bananen of kruidendrankjes meer na een avondje stappen, maar IJS.

Het zou om een ijsje met grapefruitsmaak gaan, waarin 0,7% vruchtensap van een Oosterse rozijnenboom is verwerkt. Volgens een Koreaans medicijnenboek uit de 17e eeuw werd dit sap traditioneel in anti-katerdrankjes verwerkt. Schijnbaar waren ze daar in de 17e eeuw ook al druk mee. Het ijsje heet de “Gyeondyo-bar”, wat zich zou laten vertalen naar ‘hang in there‘. In Zuid Korea wordt er graag en veel gedronken na een zware werkdag, daarom zijn anti-katermiddelen daar heel populair.

Of dit ijsje binnenkort ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn, is nog maar sterk de vraag. Zou jij de Gyeondyo-bar willen uitproberen?

 

Bron: CNBC

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *