Ga naar de inhoud
20 vragen aan Nina - Chickslovefood
Zoete inspiratie 04 april 2015

20 vragen aan Nina - Chickslovefood

20 vragen aan Nina - Chickslovefood

 

Daar is ‘ie dan! In het rijtje van mijn favoriete blogs is Chickslovefood.com mijn lievelings kookblog. Op deze blog scoor ik regelmatig een lekker recept voor het avondeten of voor een lekker hartig hapje. Waarom ik deze blog zo leuk vind? De chicks stralen gezelligheid uit in hun artikelen en de recepten zijn simpel, gezond en no-nonsense. Inmiddels hebben ze hun eigen kookboek, webshop én een nieuwe website gelanceerd: Chickslovehappiness. LIKE!

Een van de chicks, Nina, nam de tijd om mijn 20 prangende vragen te beantwoorden. Lees je mee?

20 vragen aan Nina – Chickslovefood

Wat is jouw eerste herinnering aan koken of bakken?
De groentensoep met vermicelli en balletjes van oma Cremers.

Wat is jouw eigen favoriete recept?
Onmogelijke vraag, die ik iedere maand anders beantwoord :). Nu zeg ik: kokos-groentensoep met gebakken tofu.

Wie is jouw grootste inspiratiebron?
Ik ben dol op Donna Hay, Nigella Lawson en Jamie Oliver (genoeg inspiratiebronnen dus ;))

Hoe en waarom zijn jullie begonnen met bloggen?
We leerden elkaar kennen op onze master journalistiek in Rotterdam en besloten een appartement te delen. Daar ontdekten we elkaars liefde voor eten. We besloten onze foodontdekkingen bij te houden in een blogje, gewoon voor de lol.

Wat vind je het leukste aan bloggen?
Met je beste vriendin hetgeen doen wat je het allerleukste ter wereld vindt; met eten bezig zijn, delen en ondernemen.

Hoe hebben jullie zo lekker leren koken of bakken?
Oh, we kunnen helemaal niet zo goed koken of bakken hoor 😉

Wat is jouw ultieme guilty pleasure?
Gefrituurde kaasstengels met chilisaus naast een glas koude witte wijn!

Wat is jullie grootste keukenblooper?
Heb je even? Het maken van ons boek bestond uit blooper na blooper, maar dat heb je als je gaat experimenteren :). Gelukkig is het helemaal goed gekomen 😉

Wie zijn jullie trouwste fans?
Onze partners Bart en Marcel en onze moeders Ans en Kitty

Hoe zijn jullie tot dit soort blog gekomen?
We zijn allebei meer kokers dan bakker en houden van een redelijk healthy lifestyle. We hebben simpelweg een blog gemaakt van hoe we zelf leven en zijn.

Wie zijn jullie proefkonijnen?
Onze mannen.

Wat lust je nou écht niet op zoet gebied?
Van die harde witte muizen met een heeeel dun laagje chocolade eromheen die je met Sinterklaas kunt krijgen.

Beschrijf Chickslovefood in 5 woorden.
Simpel, toegankelijk, gezond, zonder poespas.

Deze zoete hotspot moet iedereen eens bezoeken:
The Deli in het Mulia Hotel op Bali. En iets dichterbij huis, bakkerij Le Fournil in Amsterdam.

Dit mag nooit ontbreken in mijn keuken:
Mijn blender. Iedere ochtend een smoothie!

Wat staat er op jouw food bucket list?
Een zonnige roadtrip door Italië, met in ieder dorp de lekkerste pizza met de heerlijkste wijn.

Noem een kookhype waar jij nou niks van begrijpt
Moleculair koken.

Wat is jullie blog droom?
Het merk Chickslovefood nog veel verder uitbreiden.

Wat is jouw favoriete blog?
Het leukste zoete blog vind ik zoetenverleidelijk.blogspot.com, die fotooooo’s *kwijlt*. Als je erop klikt krijg je ze groot te zien.

20. Op welk recept zijn jullie het meest trots en waarom?
Het recept voor Chickslovefood: liefde voor het vak, liefde voor elkaar, zakelijk instinct, nuchterheid en vooral veel lol.

Chickslovefood

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *