Ga naar de inhoud
20 vragen aan.. Laura - Laura's Bakery
Zoete inspiratie 11 januari 2015

20 vragen aan.. Laura - Laura's Bakery

20 vragen aan.. Laura - Laura's Bakery

 

We verslinden de recepten en foto’s op foodblogs met onze ogen, maar weten eigenlijk heel weinig over die enthousiasteling achter de foodblog! Time for a change. In deze rubriek zet ik mijn collega bloggertjes in de spotlight.

Vandaag: Laura, van de zoete blog Laura’s Bakery, waarschijnlijk de grootste zoete blog van Nederland. Laura is een diehard zoete foodie, die haar blog begon met de meest wonderlijke creaties met fondant. Nog steeds vind ik dat Laura de meest mooie en creatief versierde koekjes, cupcakes en schuimpjes kan maken. Daarnaast heeft ze ook een breed scala aan andere heerlijke zoete recepten op haar blog staan en maakt ze ook regelmatig een uitstapje naar een hartig hapje. Een blog waar je niet uitgekeken raakt!

20 vragen aan.. Laura – Laura’s Bakery:

Wat is jouw eerste herinnering aan bakken?
Als kleine uk zat ik altijd op het aanrecht mee te kijken als mijn moeder aan het bakken was. Ik mocht steeds meer meehelpen met het maken van bijvoorbeeld koekjesdeeg. Aan de keukentafel staken we daar mooie vormen uit (en snoepte ik stiekem van het deeg). Na afloop mocht ik ze ook wel eens decoreren met van die stiften met gekleurd glazuur.

Wat is jouw eigen favoriete recept?
Niet helemaal mijn eigen recept, maar wel mijn favoriet: Oma’s appeltaart! Het perfecte basisrecept voor appeltaart waarmee je ook weer prima kunt variëren in smaak.

Wie zijn jouw proefkonijnen?
Hier thuis proeven ze het meest. Voorheen nam ik ook veel mee naar het werk, nu smullen ook de collega’s van mijn ouders mee.

Wat lust je nou écht niet op zoet gebied?
Alles waar kokos in zit. Dat vind ik nou gewoon echt niet lekker, zelfs niet als het maar een paar snippers bovenop zijn.

Uil cupcakes

Hoe en waarom ben jij begonnen met bloggen?
Zo’n 5 jaar geleden begon ik met het decoreren van taarten en cupcakes. Familie en vrienden vroegen altijd of ik een foto wilde mailen als ik weer iets had gemaakt. Dat vergat ik regelmatig en ik besloot een blog te maken waarop ik mijn gedecoreerde creaties kon laten zien. Al snel kwamen er ook mensen een bezoekje brengen die ik helemaal niet kende, dat was best gek in het begin. Ik had er vanaf het begin heel veel plezier in en het blog bleef ook maar groeien, inmiddels mag ik het zelf mijn fulltime baan noemen!

Wat vind je het leukste, of moeilijkste aan bloggen?
Eigenlijk vind ik alles leuk aan bloggen. Mijn hobby’s bakken, decoreren, fotografie en schrijven komen perfect samen. Het enige dat ik wat minder leuk vind is de administratie 😉 . Moeilijk aan bloggen vind ik dat steeds meer mensen iets van je willen. Ik kan niet overal ja op zeggen en weeg daarom goed af of het wel of niet interessant is voor mij en mijn lezers.

Hoe heb je zo goed leren bakken?
Het bakken heb ik van huis uit meegekregen, de basis was er dus. In de loop der jaren heb ik veel geleerd door er in boeken en op internet over te lezen, maar ook door fouten te maken.

Wat is jouw ultieme guilty pleasure?
Een nog warme smeuïge brownie.

Wat is jouw grootste bakblooper?

Ik heb nog niet echt een mega bakblooper gehad gelukkig (of ik heb het verdrongen, dat kan ook 😉 ). Als er iets fout ging kwam dat meestal doordat ik ongeduldig was, maar ook daar heb ik van geleerd. Halve cakes die uit vormen komen waren niet echt ideaal 🙂

Wie is jouw trouwste fan?

Mijn moeder. Als het even kan schrijft ze zelfs bij ieder artikel op mijn blog een reactie. Ze vindt het ook leuk om te helpen. Als ik koekjes ga decoreren bak ik altijd extra en zitten we gezellig aan tafel de koekjes te decoreren.

Waarom een (overwegend) zoete blog?

Dat is eigenlijk zo gegroeid, ik ben begonnen met het plaatsen van foto’s van mijn taarten en heb zelfs nooit nagedacht over een ‘overall’ foodblog. Al plaats ik ook wel steeds meer hartige dingen hoor, zolang het maar uit de oven komt of in het rijtje snacks en lekkernijen past.

Rozen schuimpjes


Wie is jouw grootste inspiratiebron?
Ik heb niet echt één inspiratiebron. Eigenlijk doe ik overal mijn inspiratie op. Via Pinterest, Amerikaanse blogs maar ook zelfs als ik ergens anders een taartje zie of eet.

Beschrijf jouw blog in 5 woorden.
Zoet, duidelijk, gezellig, persoonlijk, toegankelijk

Deze zoete hotspot moet iedereen eens bezoeken:

De Dessert Bar in Haarlem. De moelleux kan ik iedereen aanraden!

Dit mag nooit ontbreken in mijn keuken:

Een oven! En nog wel heel veel meer eigenlijk, maar als ik maar één iets mag kiezen wil ik deze toch wel graag hebben 🙂

Wat staat er op jouw food bucket list?

Heel erg veel! Maar ik zou graag eens in Engeland en Amerika verschillende zoete shops bezoeken. Kookwinkels, maar ook de cupcake winkels etc..

Een bak/kookhype waar jij nou niks van begrijpt:

Dat iedereen ineens suikervrij, glutenvrij en lactosevrij wil eten. Als je een allergie voor deze ingrediënten hebt is het natuurlijk een ander verhaal, maar vrijwillig omdat het gezonder is snap ik dan weer niet. Maak liever heel af en toe een echt goede taart en neem daar een klein stukje van in plaats van regelmatiger iets wat het net niet is. Zelf experimenteer ik hier soms ook wel mee hoor, maar dan vooral om degenen die het echt niet mogen toch verschillende opties te bieden.

Wat is jouw bak/blog droom?

Mijn droom is onlangs eigenlijk al uitgekomen: fulltime bloggen. Mijn droom is dat ik dit in de toekomst kan en mag blijven doen.

Wat is jouw favoriete blog?

Ik lees voornamelijk zoete Amerikaanse blogs maar heb niet één favoriet. Ik mag onder andere graag een kijkje nemen bij Bake at 350 en Glorious Treats, maar er zijn nog veel meer!

Op welk recept ben je het meest trots en waarom?

Daar is hij weer: Oma’s appeltaart! De lekkerste appeltaart ooit en ook nog eens naar het recept van mijn oma. Op het blog is dit ook het populairste recept en er komen altijd superleuke en enthousiaste reacties op. Ik heb deze oma helaas nooit gekend, maar ik weet zeker dat zij er ook trots op is dat iedereen haar appeltaart maakt!

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

1 bericht over “20 vragen aan.. Laura – Laura’s Bakery

  1. Wat een leuk interview, had ik nog niet gelezen.
    Maar je kan nog zoveel meer, ‘k noem alleen maar het fotograferen van je eigen gebakjes, taarten, koekjes, toetjes… nou ja, noem maar op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *