Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Oosterse pompoenmaaltijdsoep

Zoetrecepten

Deze pompoenmaaltijdsoep zit vol met groentjes en is ook lekker vullend dankzij de zoete aardappel. Met Oosters tintje door de gember, komijn en koriander.

Soep is voor mij de salade van de winter. Ze barsten van de groentes en houden je maaltijd lekker licht en skinny. Deze pompoenmaaltijdsoep zit vol met groentjes en is ook lekker vullend dankzij de zoete aardappel. Inclusief het Oosterse tintje door de gember, komijn en koriander.

Dan kan je in het weekend weer mooi een taartje eten. 😉

Oosterse pompoenmaaltijdsoep

Zoetrecepten

Oosterse pompoenmaaltijdsoep

Door | 30 minuten + oven- en kooktijd | 4 personen

Dit heb je nodig

  • 3 zoete aardappelen
  • 1 flespompoen
  • 1 flinke duim gember
  • 2 uien
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • Flinke snuf chilipoeder
  • 1 liter bouillon

Serveren met

  • Feta
  • Munt
  • Limoensap

En zo doe je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat klaar met bakpapier belegd.
  2. Meng de olie met het knoflook-, komijn- en chilipoeder. Zet even opzij.
  3. Verwijder de schil van de pompoen, ui, gember en zoete aardappelen. Snijd in grove stukken en meng in een bak met de kruidenolie. Stort dan op de bakplaat en bak in 45 minuten superzacht en gaar in de voorverwarmde oven.
  4. Doe de gare groenten in een grote pan en voeg de bouillon hier aan toe. Pureer met de staafmixer. Maak eventueel verder op smaak met zout en chili poeder.
  5. Serveer de soep met wat verbrokkelde feta, verse koriander en eventueel een beetje limoensap.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Oosterse pompoenmaaltijdsoep" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *