Ga naar de inhoud
Rode linzensoep met een Oosterse twist
Hartige recepten 08 januari 2017

Rode linzensoep met een Oosterse twist

Rode linzensoep met een Oosterse twist

Een fijne rode linzensoep met een Oosterse vibe, dankzij de kurkuma en komijn. Súperlekker tijdens de koude wintermaanden.

Rode linzensoep maken

It’s this time of the year… Een lekker soepje is voor mij ultiem comfort food. Met een grote pan soep kan er altijd iemand blijven eten of kan er de volgende dag een restje mee naar kantoor. Fijn!

Deze rode linzensoep verraste me een jaar of meer geleden op een verjaardag. Ik was verbaasd door de gele kleur van de soep. Dat doet de kurkuma, die geeft er ook een lekkere Oosterse twist aan.

Een variatie op soep vond ik toen ik All day bowls van Denise Kortlever reviewde. Zij serveert de soep met roergebakken spinazie en Griekse yoghurt. Vind ik een fijne aanvulling. Dit is mijn versie.

Oosterse rode linzensoep

Rode linzensoep met een Oosterse twist

recept
Rode linzensoep met een Oosterse twist

Een fijne rode linzensoep met een Oosterse vibe, dankzij de kurkuma en komijn. Súperlekker tijdens de koude wintermaanden. Rode linzensoep…

15 minuten
6

Ingrediënten

  • 1 liter groentebouillon
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • 3 cm gember, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Een halve winterwortel, fijngehakt
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 theelepel komijn
  • 300 gr rode (gedroogde) linzen, gewassen en uitgelekt

Toppings

  • Limoen
  • 6 eetlepels Griekse of Turkse (dikke) yoghurt
  • 200 gr spinazie
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Verhit een eetlepel olijfolie en fruit de gember, de knoflook, de wortel en sjalotten een minuut of twee.
  2. Voeg dan de kurkuma en de komijn toe en bak het geheel nog een minuut, maar blijf ondertussen roeren.
  3. Voeg linzen en bouillon toe en breng aan de kook. Laat een minuut of 30 op laag vuur doorkoken.
  4. De linzen vallen als het goed is gemakkelijk uit elkaar, de soep hoef je niet te pureren.
  5. Breng de rode linzensoep op smaak met peper, zout en (als je daarvan houdt) een kneep limoensap.
  6. Roerbak de spinazie zodat het een beetje slinkt.
  7. Serveer de kom soep met een flinke lepel yoghurt en wat van de geslonken spinazie. Geef de liefhebber er een extra limoenpartje bij.

TIP: Wil je dit maaltje nog lekkerder maken? Serveer dan deze homemade saucijzenbroodjes erbij.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Rode linzensoep met een Oosterse twist" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *