Kikkererwten roosteren is zo makkelijk! Met dit recept maak je een lekkere, gezonde geroosterde kikkererwten snack. Geliefd door iedereen.
Geroosterde kikkererwten snack
Geschreven door Carolien. Er heerst een soort plotselinge hype rondom peulvruchten. Nu vind ik zelf bijna alles lekker, maar thuis heb ik een panel zeer kritische proevers. Ze aan een gezonde snack van geroosterde kikkerwten
krijgen leek me ideaal.
Waarom zijn geroosterde kikkererwten gezond? Kikkererwten zitten bomvol met vezels en eiwitten. Super goed dus voor kinderen in de groei, maar ook voor de darmflora van groot én klein. Oftewel, een stuk beter dan een bakje chips.
Kikkererwten roosteren
Tijdens de bakmarathon afgelopen juli probeerden we het uit.
Bij het roosteren van de kikkererwten maakten we twee smaken: de grote mensen variant met chili-flakes en de meer kidsproof versie met Parmezaanse kaas.
De truc van het kikkererwten roosteren is dat ze lang genoeg in de oven moeten liggen om echt knapperig te worden. Maar niet té lang want dan drogen ze uit of worden ze te donker. Hou ze dus goed in de gaten tijdens het einde van de baktijd.
En ze zijn écht lekker…en heel, heel makkelijk om te maken. Een briljant knapperig kikkererwtensnackje. Kijk maar!
Waar eet je geroosterde kikkererwten bij?
Ons idee was om deze geroosterde kikkererwten te maken en als lekker snackje te consumeren. Missie geslaagd. Maar toen bedachten we nog meer lekkere ideeën:
Meng de geroosterde kikkererwten eens door een salade, dat geeft het direct extra body en maakt de salade meer vullend.
Of schep een paar lepels kikkererwten over een kom met soep. Daarmee voeg je gelijk een goede (broodnodige) dosis eiwitten en vezels toe aan je soep. Twee soeprecepten waar ze heerlijk bij smaken: