Ga naar de inhoud
Witte rocky roads met manna
Chocolade 19 augustus 2015

Witte rocky roads met manna

Witte rocky roads met manna

Van sommige snoepjes krijg je nostalgische gevoelens all over the place. Neem nou manna. Wie werd daar als kleine uk nou niet hyper de pieper blij van? Ik spotte laatst opeens weer een zak in de super. Die moest en zou mee naar huis voor mijn rocky roads projectje!

Rocky road is een makkelijke traktatie: kies een aantal goed bij elkaar passende vullingen en meng ze door gesmolten chocolade. Witte chocolade in dit geval. De combi van kokos, pistaches en witte chocolade is hemels lekker en die vrolijke manna laat je nu eenmaal nooit in de steek. Throwback time met deze fijne rocky roads met manna!

Witte rocky roads met manna

recept
Witte rocky roads met manna

Van sommige snoepjes krijg je nostalgische gevoelens all over the place. Neem nou manna. Wie werd daar als kleine uk…

15 min
24

Ingrediënten

  • 600 gram witte chocolade
  • Zoveel manna als je wilt (maar zeker een flink hand vol)
  • 120 gram cranberries
  • 6 – 8 eetlepels kokos
  • 120 gram pistachenootjes

Bereiding

  1. Neem een bakblik van 20 x 30 cm en vet deze in. Beleg vervolgens met bakpapier, dit blijft mooi plakken omdat je het blik hebt ingevet.
  2. Zet alvast al je ingrediënten om de rocky road mee te vullen klaar. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Snijd de witte chocolade in kleine stukjes, dan smelt het beter. Het belangrijkste bij het smelten van witte chocolade is dat het vuur niet te hoog staat. Witte chocolade smelt namelijk op een lagere temperatuur dan melk- of pure chocolade.
  3. Als de witte chocolade volledig gesmolten is, voeg je alle ingrediënten er aan toe en roer je alles kort door elkaar. Giet het mengsel nu in het bakblik. Zet de rocky road nu een paar uur (of een nacht) in de koelkast tot de witte chocolade helemaal opgesteven is.
  4. Til de witte rocky road uit het bakblik via het bakpapier en snijd in ongeveer 24 stukjes. Ik laat de rocky altijd 1 – 2 uur op kamertemperatuur komen voor ik ze serveer. Geniet!!

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Witte rocky roads met manna" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

2 berichten over “Witte rocky roads met manna

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *