Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Strawberry daiquiry

Zoetrecepten

Say hello to this sunny cocktail: de strawberry daiquiry. Een friszoete cocktail, vol verse aardbeien, gecrushed ijs, limoensap en wodka.

Ik heb fijne herinneringen aan Palermo bij het drinken van deze cocktail. Thomas en ik doken hier elke avond het terras op om een paar flinke strawberry daiquiries en mojito’s soldaat te maken. De grootte van de glazen was bizar voor de hoeveelheid geld die je ervoor betaalde én je kreeg er gratis hapjes bij. Genieten geblazen! Maar helaas wel een gemis eenmaal terug in Nederland.

Dussss, dan maak je ze toch zelf? Minstens zo lekker en zeker zo leuk!

IMG_7659_zpstibyzhyg

Zoetrecepten

Strawberry daiquiry

Door | 10 minuten | 4 personen

Dit heb je nodig

  • 500 gram aardbeien
  • 50 ml limoensap
  • 100 gram poedersuiker
  • 150 ml wodka
  • Gecrushed ijs(klontjes)

  En zo doe je het

  1. Hou bij deze stap vier aardbeien (met kroontje!) apart en steek deze op de glazen. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en doe ze samen met het poedersuiker, limoensap en de wodka in de blender en mix tot alles fijn en gemengd is. Proef even of je de smaak zoet en/of fris genoeg vindt, voeg anders naar smaak limoensap of poedersuiker toe.
  2. Ik crush mijn ijsklontjes altijd door het bij de cocktail in de blender te gooien en kort mee te blenderen met de cocktail. Verdeel het mengsel nu over de vier glazen en steek er eventueel nog een leuk rietje in. En dan nu het belangrijkste: geniet!
  ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Strawberry daiquiry" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

  Bekijk ook

  7 antwoorden op “Strawberry daiquiry

   1. Wat leuk! Je kunt de wodka gewoon weglaten of wat spa rood toevoegen. Voor een extra ‘smaaksensatie’ zou je ook het sap van een grapefruit toe kunnen voegen. Laat je even weten hoe ze zijn geworden? Ik ben benieuwd!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.