Ga naar de inhoud
Easy Sgroppino van citroensorbetijs
Drankjes & ijs(jes) 15 april 2015

Easy Sgroppino van citroensorbetijs

Easy Sgroppino van citroensorbetijs

 

Zaterdag zou het superlekker weer worden, dus had ik een kleine cocktailparty op de planning staan. Aardbeien, limoentjes, wodka, rum, munt, alles had ik in huis. Totdat vrijdag bleek dat het tóch zou gaan regenen zaterdag. Hmmmm. Maar mijn cocktailmiddagje liet ik mooi doorgaan. Ik maakte deze easy sgroppino van citroensorbetijs, wodka en prosecco. Met deze makkelijke cocktail kan eigenlijk niks misgaan én hij is mega lekker. Ook de mannen waren craving for more. Onthouden dus deze sgroppino’s! Ideaal voor jouw eigen zomerse cocktailfeestje, of als een lichte, verfrissende gang van een feestelijk diner. Iedereen zal er gek op zijn.

Easy sgroppino met citroensorbetijs

Easy Sgroppino van citroensorbetijs

recept
Easy Sgroppino van citroensorbetijs

  Zaterdag zou het superlekker weer worden, dus had ik een kleine cocktailparty op de planning staan. Aardbeien, limoentjes, wodka,…

4

Ingrediënten

  • 120 milliliter wodka
  • 400 gram citroensorbetijs
  • 400 milliliter prosecco
  • 1 limoen (garnering)

Bereiding

  1. Boen de limoen schoon en snijd deze in dunne plakjes en snijd een dun sneetje in elk plakje. Deze steek je straks op elk glas. Zet de glazen alvast klaar.
  2. Neem een kom en doe hier de wodka samen met het citroensorbetijs in. Begin met een garde te roeren, zodat het zal mengen, en voeg dan in delen de prosecco toe. Het is de bedoeling dat er een schuimige massa ontstaat door het vermengen van de bubbels met het ijs.
  3. Vul de glazen en versier met een plakje limoen en eventueel een rietje. Geniet van je easy sgroppino met citroensorbetijs!

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Easy Sgroppino van citroensorbetijs" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *