400"
x-init="show = window.scrollY > 400"
x-show="show"
x-transition
class="hidden md:block fixed top-24 left-0 right-0 z-[100] bg-white border-b border-gray-100 shadow-sm print:hidden"
style="background-color: #ffffff !important; z-index: 100;">
Deze cocktail wordt ook wel de French 75 genoemd en is lekker fris dankzij het citroensap. Hij smaakt het best met een oliebol in je andere hand, dus je hoeft op oudjaarsavond niet tot 12 uur te wachten tot je aan de bubbels mag. Klinkt pretty perfect toch?
Is gin of champagne niet helemaal jouw ding? Bekijk dan eens deze
flashy citroen spoom
,
easy sgroppino
of mijn lievelings, de
Dark ān Stormy
. Zolang je maar bruisend het nieuwe jaar ingaat!
Recept
Gin-champagne cocktail
Daag lieve zoetjes! Zeg maar hallo tegen d Oud & Nieuw cocktail van 2017: de gin-champagne cocktail. Je bubbelt vanzelf het nieuwe jaar in.
Ingrediƫnten
120 ml gin
1 citroen
2 el suiker(siroop)
8 crushed ijsklontjes
Champagne
Bereiding
Zet vier feestelijke glazen klaar.
Mix de gin, het sap van de citroen, de suiker(siroop) en de crushed ijsklontjes in een cocktailshaker door elkaar. Verdeel over de vier glazen.
Vol de glazen aan met champagne (zou ongeveer de helft moeten vullen) en garneer eventueel met wat citroenrasp of vers fruit.
HAPPY NEW YEAR!
Enjoy zoetjes
Heb jij dit "Gin-champagne cocktail " -recept gemaakt? Show het resultaat via
Instagram
(@mariettevantuyl)
Ingrediƫnten
120 ml gin
1 citroen
2 el suiker(siroop)
8 crushed ijsklontjes
Champagne
Bereiding
Zet vier feestelijke glazen klaar.
Mix de gin, het sap van de citroen, de suiker(siroop) en de crushed ijsklontjes in een cocktailshaker door elkaar. Verdeel over de vier glazen.
Vol de glazen aan met champagne (zou ongeveer de helft moeten vullen) en garneer eventueel met wat citroenrasp of vers fruit.
HAPPY NEW YEAR!
Zin in meer?
Deze recepten vind je vast ook lekker
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
Blijf ontdekken
Bekijk deze populaire recepten of ontdek meer categorieƫn
Of verken een categorie
Ontdek recepten per categorie
800;
const recipeEl = document.getElementById('recipe');
if (recipeEl) {
const recipeBottom = recipeEl.offsetTop + recipeEl.offsetHeight;
pastRecipe = window.scrollY > recipeBottom;
}
"
@keydown.escape.window="isActive = false; document.body.style.overflow = ''; document.body.classList.remove('cook-mode-active')"
x-show="show"
x-transition:enter="transition ease-out duration-300"
x-transition:enter-start="opacity-0 translate-y-full"
x-transition:enter-end="opacity-100 translate-y-0"
x-transition:leave="transition ease-in duration-200"
x-transition:leave-start="opacity-100 translate-y-0"
x-transition:leave-end="opacity-0 translate-y-full"
class="fixed bottom-0 left-0 right-0 bg-white shadow-lg border-t border-gray-200 z-50 print:hidden"
style="margin-bottom: env(safe-area-inset-bottom);"
x-cloak>
Ingrediƫnten
120 ml gin
1 citroen
2 el suiker(siroop)
8 crushed ijsklontjes
Champagne
Bereiding
Zet vier feestelijke glazen klaar.
Mix de gin, het sap van de citroen, de suiker(siroop) en de crushed ijsklontjes in een cocktailshaker door elkaar. Verdeel over de vier glazen.
Vol de glazen aan met champagne (zou ongeveer de helft moeten vullen) en garneer eventueel met wat citroenrasp of vers fruit.
HAPPY NEW YEAR!