Hartige lorraine oliebol Oliebollen an sich zijn de bom als je het mij vraagt. Maar deze zoete hap is niet voor iedereen weggelegd. Heb je ooit bedacht om er hartige oliebollen van te maken? VET LEKKER! Eline, vriendinnetje en hartige keukenprinses, kwam met dit grandioze idee voor hartige oliebollen. Zij houdt niet van zoete dingen (die mensen bestaan…) en droomde al jaren over hartige oliebollen. Ik was meteen fan, dus we hadden een hartige bakdate. Met als resultaat DRIE geniale ballen, waarvan ik vandaag de eerste deel. Deze goddelijke lorraine oliebol. Je weet wel, zoals de quiche lorraine maar dan in oliebolvorm. Smaakt een beetje zoals de perfecte ham-kaas croissant hoort te smaken. Hier werden niet alleen wij maar k onze mannen (die van tevoren lieten weten het concept ‘hartige oliebollen’ een smerig idee te vinden) ZEER gelukkig van. En je kunt ze gewoon vegetarisch maken met de vega speckjes van de vega slager, joepie. Wat we nog meer maakten tijdens onze hartige oliebollen driedaagse? Hou je vast: VEGA GEITENKAAS OLIEBOLLEN. Met een lekker geitenkaasje, pijnboompitten en tijm. ITALIAANSE OLIEBOLLEN. Een superlekkere lactosevrije n vegetarische Italiaanse oliebol. Ga je toch liever voor zoet? In dit artikel deel ik mijn 3 favo zoete vullingen! recept Hartige lorraine oliebol Oliebollen an sich zijn de bom als je het mij vraagt. Maar deze zoete hap is niet voor iedereen weggelegd. Heb… Printen 120 minuten + baktijd 18 Ingrediënten Recept oliebollen (goed voor 35 mini’s) VULLING 200 gram ontbijtspek* 2 uien 125 gram geraspte kaas * Of vegetarische speckjes van de Vegetarische slager! Bereiding Anderhalf uur van tevoren: maak het beslag volgens dit recept (of via een pak). Snijd ondertussen de uitjes fijn en fruit deze met wat olie aan in een verhitte pan tot ze glazig zijn. Snijd/knip ook de ontbijtspek in kleine reepjes en bak deze kort mee met de ui. Meng dit samen met de geraspte kaas in een kommetje en zet even opzij. Neem een grote pan, frituurpan of wok en verhit de olie tot 180 graden Celsius. Meng de volling door het beslag en klop het beslag 15 keer stevig door met een spatel, bakkers noemen dit het doorslaan van het beslag. Dit helpt bij het voorkomen van luchtbellen in een oliebol en maakt de structuur zachter. Schep met twee lepels of een ijsschep bolletjes ter grootte van een flinke walnoot. Bak maximaal 4 – 5 oliebolletjes per keer, anders koelt de olie te snel af. Bak elke kant mooi bruin. Oliebollen draaien vanzelf als een kant gaar is, soms hebben ze wel een stootje van een spatel nodig. Serveer direct, eventueel met wat sweet chilisaus. Yum!