Witte kokos brownies

Zoetrecepten

Tijd voor een zondige voltreffer, perfect voor het weekend. Witte kokos brownies. Zo lekker dat ik er bijna geen woorden voor heb hoe chill dit was. En ik leg je ook meteen even uit wat witte brownies zijn.

Ik hoor mensen wel eens zeggen dat foodbloggers

overdrijven

als ze omschrijven hoe lekker hun creatie was. Met dit recept durf ik daar volmondig op te zeggen: ECHT NIET! Deze wittekokos brownies zijn de hemel.

Ze zijn trouwens gemaakt met de nieuwe limited edition van Tony’s Chocolonely

wit-kokos-ananas

(niet gesponsord, gewoon heel erg fan) waarvan ik de smaak heel erg vond lijken op pia colada. De ananassmaak is een beetje weggevallen in de brownie zelf, maar door de toevoeging van geraspte kokos is de

kokossmaak

ultiem.



LEES OOK: check hier lle brownierecepten op Zoetrecepten!

Misschien moet ik eerst eens uitleggen wat

‘witte’ brownies

zijn. Heel simpel eigenlijk, brownies gemaakt met witte chocolade. Dacht je dat

blondies

daar het juiste woord voor was? Een logische gedachte, maar nee, in een klassieke blondie hoeft geen witte chocolade te zitten. Meestal zitten er alleen stukjes chocolade in blondies (


zoals hier!


), terwijl in brownies de chocolade wordt gesmolten en door het beslag gemengd. Voor deze witte kokos brownies heb ik mijn


basisrecept voor brownies


omgebouwd naar een variant die niet te zoet zou worden door de witte chocolade, maar net zo lekker chewy is als mijn klassieke brownies. Check!

Witte kokos blondies
Witte kokos blondies

Zoetrecepten

Witte kokos brownies

Door | 20 minuten + baktijd | 20 personen

Dit heb je nodig

  • 400 gram van Tony’s wit-kokos-ananas chocolade
  • 250 gram ongezouten boter
  • 150 gram basterdsuiker
  • 1 tl vanilleextract
  • 200 gram bloem
  • 50 gram geraspte kokos
  • 4 eieren (L)

En zo doe je het

  1. Breek 300 gram witte chocolade in kleine stukjes en smelt dit au bain-marie samen met de boter.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm van 2030 cm in en bekleed met bakpapier.
  3. Neem het (enigszins afgekoelde) gesmolten chocolamengsel en meng hier de suiker, een mespunt zout en vanille extract doorheen.
  4. Zeef de bloem en meng dit samen met de kokosrasp door het chocolademengsel. Voeg hier de eieren n voor n aan toe en spatel het door elkaar, tot je een smeug mengsel hebt.
  5. Giet het witte chocolade browniebeslag in de bakvorm. Bak de brownies in 25-30 minuten gaar in de oven.*
  6. Smelt de rest van de witte chocolade ook au bain-marie en als deze gesmolten is, streep je het met een lepeltje over de afgekoelde brownies in een mooi patroon.
  7. Snijd de witte kokos brownies vlak voor het serveren, zo blijven ze lekker smeug.

*Ik gebruik altijd een aluminium bakvorm. Wanneer je bijvoorbeeld een stenen bakvorm gebruikt is de baktijd iets langer.

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Witte kokos brownies" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

2 antwoorden op “Witte kokos brownies

  1. Hey, dit lijkt mij een superlekker dessert te zijn en ik zou dit graag eens maken, maar ik vroeg mij af wat je precies bedoelt met basterdsuiker? Ik ben van België, en basterdsuiker is iets typisch Nederlands 😅 Voor mij is basterdsuiker de lichtbruine variant (kinnekessuiker zoals wij zeggen), maar blijkbaar bestaat hier ook een witte en donkerbruine variant van (die ken ik ook). Welke bedoel je precies? Kan ik ook kristalsuiker gebruiken i.p.v. basterdsuiker?

    Alvast bedankt!

    1. Ah lastig, witte basterdsuiker is heel licht gekarameliseerd en dat wordt steeds sterker bij lichtbruine en donkerbruine basterdsuiker. Je zou even kunnen googelen om het te zien. Maar zeker geen drama om gewoon fijne kristalsuiker te gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *