Tijd voor een zondige voltreffer, perfect voor het weekend. Witte kokos brownies. Zo lekker dat ik er bijna geen woorden voor heb hoe chill dit was. En ik leg je ook meteen even uit wat witte brownies zijn.
Ik hoor mensen wel eens zeggen dat foodbloggers overdrijven als ze omschrijven hoe lekker hun creatie was. Met dit recept durf ik daar volmondig op te zeggen: vandaag niet! Deze witte kokos brownies zijn de hemel. Ze zijn trouwens gemaakt met de nieuwe limited edition van Tony’s Chocolonely wit-kokos-ananas waarvan ik de smaak heel erg vond lijken op piña colada. De ananassmaak is een beetje weggevallen in de brownie zelf, maar door de toevoeging van geraspte kokos is de kokossmaak ultiem. Je kunt natuurlijk ook prima gewone witte chocolade gebruiken of witte chocolade met kokos.
Misschien moet ik eerst eens uitleggen wat ‘witte’ brownies zijn. Heel simpel eigenlijk, brownies gemaakt met witte chocolade. Dacht je dat blondies daar het juiste woord voor was? Een logische gedachte, maar nee, in een klassieke blondie hoeft geen witte chocolade te zitten. Meestal zitten er alleen stukjes chocolade in blondies (zoals hier!), terwijl in brownies de chocolade wordt gesmolten en door het beslag gemengd. Voor deze witte kokos brownies heb ik mijn basisrecept voor brownies omgebouwd naar een variant die niet te zoet zou worden door de witte chocolade, maar net zo lekker chewy is als mijn klassieke brownies. Check!
Hey, dit lijkt mij een superlekker dessert te zijn en ik zou dit graag eens maken, maar ik vroeg mij af wat je precies bedoelt met basterdsuiker? Ik ben van België, en basterdsuiker is iets typisch Nederlands 😅 Voor mij is basterdsuiker de lichtbruine variant (kinnekessuiker zoals wij zeggen), maar blijkbaar bestaat hier ook een witte en donkerbruine variant van (die ken ik ook). Welke bedoel je precies? Kan ik ook kristalsuiker gebruiken i.p.v. basterdsuiker?
Alvast bedankt!
Ah lastig, witte basterdsuiker is heel licht gekarameliseerd en dat wordt steeds sterker bij lichtbruine en donkerbruine basterdsuiker. Je zou even kunnen googelen om het te zien. Maar zeker geen drama om gewoon fijne kristalsuiker te gebruiken!
Hallo,
Ik wilde graag eens dit recept proberen, echter vind ik deze wit-kokos-ananas chocolade nergens.
Mag dit ook met gewone witte chocolade?
Zeker!!