Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Witte kokos brownies

Witte kokos brownies

Tijd voor een zondige voltreffer, perfect voor het weekend. Witte kokos brownies. Zo lekker dat ik er bijna geen woorden voor heb hoe chill dit was. En ik leg je ook meteen even uit wat witte brownies zijn.

Ik hoor mensen wel eens zeggen dat foodbloggers overdrijven als ze omschrijven hoe lekker hun creatie was. Met dit recept durf ik daar volmondig op te zeggen: ECHT NIET! Deze witte kokos brownies zijn de hemel.

Ze zijn trouwens gemaakt met de nieuwe limited edition van Tony’s Chocolonely wit-kokos-ananas (niet gesponsord, gewoon heel erg fan) waarvan ik de smaak heel erg vond lijken op piña colada. De ananassmaak is een beetje weggevallen in de brownie zelf, maar door de toevoeging van geraspte kokos is de kokossmaak ultiem.

LEES OOK: check hier álle brownierecepten op Zoetrecepten!

Misschien moet ik eerst eens uitleggen wat ‘witte’ brownies zijn. Heel simpel eigenlijk, brownies gemaakt met witte chocolade. Dacht je dat blondies daar het juiste woord voor was? Een logische gedachte, maar nee, in een klassieke blondie hoeft geen witte chocolade te zitten. Meestal zitten er alleen stukjes chocolade in blondies (zoals hier!), terwijl in brownies de chocolade wordt gesmolten en door het beslag gemengd. Voor deze witte kokos brownies heb ik mijn basisrecept voor brownies omgebouwd naar een variant die niet te zoet zou worden door de witte chocolade, maar net zo lekker chewy is als mijn klassieke brownies. Check!

Witte kokos blondies Witte kokos blondies

Zoetrecepten

Witte kokos brownies

Door | 20 minuten + baktijd | 20 personen

Dit heb je nodig

  • 400 gram van Tony’s wit-kokos-ananas chocolade
  • 250 gram ongezouten boter
  • 150 gram basterdsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 200 gram bloem
  • 50 gram geraspte kokos
  • 4 eieren (L)

En zo doe je het

  1. Breek 300 gram witte chocolade in kleine stukjes en smelt dit au bain-marie samen met de boter.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm van 20×30 cm in en bekleed met bakpapier.
  3. Neem het (enigszins afgekoelde) gesmolten chocolamengsel en meng hier de suiker, een mespunt zout en vanille extract doorheen.
  4. Zeef de bloem en meng dit samen met de kokosrasp door het chocolademengsel. Voeg hier de eieren één voor één aan toe en spatel het door elkaar, tot je een smeuïg mengsel hebt.
  5. Giet het witte chocolade browniebeslag in de bakvorm. Bak de brownies in 25-30 minuten gaar in de oven.*
  6. Smelt de rest van de witte chocolade ook au bain-marie en als deze gesmolten is, streep je het met een lepeltje over de afgekoelde brownies in een mooi patroon.
  7. Snijd de witte kokos brownies vlak voor het serveren, zo blijven ze lekker smeuïg.

*Ik gebruik altijd een aluminium bakvorm. Wanneer je bijvoorbeeld een stenen bakvorm gebruikt is de baktijd iets langer.

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Witte kokos brownies" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *