Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Basisrecept: brownies

Zoetrecepten

Een goed recept voor brownies is essentieel in iedere keuken. Van levensbelang zou ik bijna willen zeggen. Ik veel geëxperimenteerd met verschillende soorten brownies en dit perfecte recept is daar uit voort gekomen.

UPDATE: dit recept is aangepast! Zoals hierboven al staat heb ik heel veel getest en dit is mijn ideale recept. Denk aan een super smeuïge en compacte brownie. Grappig genoeg zijn ze het allerlekkerst de dag nadat je ze gebakken hebt.

Het fijne aan brownies is dat ze onwijs makkelijk zijn om te maken. Ik maak ze vaak. Als ik iets lekkers mee wil nemen op bezoek, of als er een groot aantal mensen komt en ik iets extra’s naast mijn andere taarten wil. Want iedereen houdt van brownies. O.a. daarom heb ik altijd een grote voorraad pure chocolade chocolate chips in huis, zodat ik any time een lading brownies tevoorschijn kan toveren.

Basisrecept brownies Basisrecept brownies

Zoetrecepten

Basisrecept: brownies

Door | 25 minuten | 20 personen

Dit heb je nodig

  • 250 gram boter
  • 225 gram pure chocolade, fijngehakt of chocolate chips (waarvan 100 chips erdoor)
  • 4 eieren
  • 275 gram witte basterdsuiker*
  • 110 gram bloem
  • 40 gram cacaopoeder
  • 1 tl vanille extract

*Kan ook vervangen worden door kristalsuiker.

En zo doe je het

  1. Smelt de boter in een steelpan. Roer 125 gram fijngehakte chocolade door de warme boter tot het er volledig in opgenomen is. Zet even opzij.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg een bakvorm 20 x 25 cm met bakpapier.
  3. Neem een kom en meng hierin met een garde de eieren samen met de witte basterdsuiker door elkaar.
  4. Meng met een spatel het chocolademengsel door de eieren (let op dat het niet meer te warm is). Zeef daarna het bloem en de cacaopoeder erboven en spatel er ook doorheen. Voeg tenslotte een flinke snuf zout en een tl vanille extract toe.
  5. Stort het beslag in de bakvorm en bak max. 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal daarna uit de oven en laat afkoelen.
  6. Goede brownies horen heerlijk smeuïg te zijn. Om ze ook zo te houden kun je de brownies het beste pas snijden wanneer ze goed afgekoeld zijn en je ze wilt serveren.

TIP: voeg ook eens 150 gram gehakte walnoten, hazelnoten of pecannoten aan het beslag toe.

BEWAREN: goed afgesloten buiten de koelkast een week houdbaar. Luchtdicht verpakt tot 3 maanden in de vriezer.

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Basisrecept: brownies" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

6 antwoorden op “Basisrecept: brownies

  1. Ik ga deze snel maken! Ik maakte laatst brownies uit Delicious (een recept van Bill Granger), maar ik vond ze eigenlijk iets te luchtig en niet smeuïg genoeg. Benieuwd naar die van jou!

  2. Ik heb ze net gemaakt en ze waren werkelijk heerlijk! Heb je alleen enig idee hoeveel calorieën hierin zitten? Zou het namelijk graag willen weten 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *