Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Blondies met witte chocolade en macadamianoten

Zoetrecepten

Deze blondies met witte chocolade en macadamianoten zijn onweerstaanbaar voor DE witte chocoladeliefhebber! Who cares about brownies?

Soms sta ik wel twee of drie keer per week in de keuken om een nieuw zoet recept uit te proberen. En waar moet ik in hemelsnaam naartoe met al die taart, cakes of koekjes? Ik ben geen ster ben in het maken van kleine hoeveelheden en ook niet in mijzelf weerhouden van het op te eten. Ik deel zoveel mogelijk uit aan vrienden, familie of collega’s. Dat vind ik niet alleen leuk om te doen, zij zijn ook mijn kritische testpanel. Zo ook met deze blondies met witte chocolade en macadamianoten. Zo ontzettend lekker dat ik ze zelf beter niet in huis kon houden. Gelukkig ging ik naar mijn zus en bood haar en de kiddies deze blondies aan en liet de bak met blondies stiekem staan toen ik wegging. Oeps, ‘vergeten’. Een week later hoorde ik vervolgens van zelfs mijn moeder terug dat de blondies héél lekker waren. Lekkers verspreidt zich snel.

Dit is trouwens geen recept van mijzelf, maar van mijn favo blogster: Sally’s baking addiction. Haar schrijfstijl, foto’s en recepten zijn verslavend. Voor mijn verjaardag kreeg ik haar boek van mijn vriendinnen en dit is het eerste recept dat ik er uit maakte. Ze zijn goddelijk. Heerlijke zompige koekachtige blondies met witte chocolade chunks en macadamianoten. Een gouden combinatie, zoals ik ook al zei bij deze chewy white chocolate chip cookies met macadamia noten. Ik heb het recept iets getweaked zodat ze qua ingrediënten voor iedere Nederlandse keuken makkelijk te maken zijn. ENJOY!

Zoetrecepten

Blondies met witte chocolade en macadamianoten

Door | 10min + 25 min. baktijd | 16 personen

Dit heb je nodig

    • 140 gram zelfrijzend bakmeel
    • 1/4 theelepel zout
    • 75 gram ongezouten boter, gesmolten
    • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 50 gram kristalsuiker
    • 1 ei (L)
    • 2 theelepels vanille extract
    • 120 gram witte chocolade chips / grove stukjes
    • 80 gram gezouten macadamianoten, grove stukjes

    En zo doe je het

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm van 15 x 20 cm in en beleg met bakpapier. Laat het bakpapier iets boven de randen uitsteken zodat je de blondie er na het bakken op die manier uit kunt tillen.
    2. Neem een kom en meng hier het zelfrijzend bakmeel en zout in. Neem vervolgens een grote kom en meng met een garde de boter met de lichtbruine suiker en kristalsuiker. Voeg hier vervolgens het ei en vanille extract aan toe tot het volledig gemengd is.
    3. Voeg nu rustig het zelfrijzend bakmeel met zout toe aan het natte mengsel en meng met een spatel tot het nét gemengd is. Doe dit dus niet te lang. Het zal een dik deeg zijn. Hou één eetlepel macadamianoten en chocolade stukjes apart. Meng de rest met de spatel door het deeg.
    4. Stort het deeg vervolgens in de bakvorm en verdeel gelijkwaardig. Strooi de eetlepels macadamianoten en witte chocolade over de blondie heen. Zet de blondie nu voor 20 – 25 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen in de bakvorm. Til ze hierna uit de vorm d.m.v. het bakpapier en snijd ze in stukjes. Ze zijn het lekkerst wanneer blondies volledig afgekoeld zijn en de witte chocolade op heeft kunnen stijven!
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Blondies met witte chocolade en macadamianoten" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    9 antwoorden op “Blondies met witte chocolade en macadamianoten

        1. Dank voor je antwoord 🙂 Ik had hem op onder/bovenwarmte staan: 180 graden, 25 min.. Ze zijn prima! En lekker! M’n vriend vindt ze te zoet, maar hij houdt dan ook niet van witte chocolade ;). Dank voor je lekkere recepten 🙂

            1. Nou, het is niet snel genoeg te zoet voor hem. Schuimtaartjes enzo (ZOET!) kun je hem voor wakker maken. Maar als het om chocolade gaat, dan moet het voor hem melk, of liever puur zijn. Witte chocolade ís geen chocolade..zegt ‘ie dan..haha..

    1. Zou ik ze ook dinsdag kunnen maken en vrijdag kunnen eten? Of zijn ze dan niet lekker meer? Kan ik ze ook invriezen?

      Heb een beetje tijdnood en kan ze alleen dinsdags maken en heb ze vrijdags nodig.

      1. Zolang je ze lekker smeuïg bakt kan invriezen zeker! Maar als je ze goed verpakt (als ze beetje lauw zijn nog), zijn ze vrijdag ook nog lekker. Moeten ze wel snel op, maar dat komt wel goed 😉

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.