Ga naar de inhoud
Leftover Sinterklaas rocky road
Chocolade 07 december 2015

Leftover Sinterklaas rocky road

Leftover Sinterklaas rocky road

Zoete kinders krijgen lekkers! Dus jij hebt ook vast één of meerdere heerlijke chocolade letters gekregen en nog een flinke zak strooigoed of pak speculaaskoekjes in de kast liggen. Maar wat doe je na Sinterklaas met al dat leftover strooigoed?

Ik smolt alle chocolade letters die ik had verzameld om en maakte er deze lekkere, vrolijke Sinterklaas rocky road van. Je kunt er eigenlijk alles voor gebruiken: kruidnoten, speculaas, taaitaai, tumtummetjes, schuimpjes en natuurlijk chocolade! Zo kun je nog even lekker nagenieten van Sinterklaas.

Hoe komt jouw Sinterklaas rocky road eruit te zien?

Leftover Sinterklaas rocky roads

 

Leftover Sinterklaas rocky road

recept
Leftover Sinterklaas rocky road

Zoete kinders krijgen lekkers! Dus jij hebt ook vast één of meerdere heerlijke chocolade letters gekregen en nog een flinke…

15 minuten
24

Ingrediënten

  • 500 gram chocolade
  • Paar handjes strooigoed

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain-marie en laat een beetje afkoelen. Smelt het eventueel in losse kommetjes als je een mooie swirl wilt maken van de verschillende chocolade, zoals ik ook deed.
  2. Vet een bakvorm van ongeveer 20 bij 30 cm in en bedek deze met bakpapier. Zet ondertussen alvast alle ingrediënten klaar: breek schuimpjes, taaitaai of speculaas in stukjes.
  3. Strooi alvast wat pepernoten over de bakvorm. Giet dan de gesmolten chocolade eroverheen. Ik deed eerst de pure chocolade en daarna de melk chocolade om de gaten op te vullen, zodat je een leuk effect krijgt. Verdeel dan al je snoepgoed gelijkmatig over de bakvorm en duw het in de chocolade.
  4. Zet de bakvorm in de koelkast om volledig (en sneller) op te laten stijven. Til de rocky road als deze volledig opgesteven is gemakkelijk uit het bakblik door het aan de randen van het bakpapier vast te houden. Snijd vervolgens met een hakmes in 24 stukjes.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Leftover Sinterklaas rocky road" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *