Zoals ik vorige week bij het delen van de Italiaanse ricotta cheesecake al beloofde, hierbij een topper uit het āvruchtenāhoofdstuk uit het boek I love cheesecake. Onder de fotoās vind je de review!
Bij het zien van deze taart alleen al ging ik gigantisch watertanden, wat een pareltje. Er gaat geen berg suiker in en in plaats van roomkaas wordt er kwark gebruikt voor de vulling. Want ja, je kunt volle kwark ook gewoon gebruiken om een gebakken cheesecake (of kwarktaart) te maken. Denk daarbij nog een lekkere laag appels en knapperige amandelen. Klinkt als een feestje toch? Is het ook!


REVIEW VAN I <3 CHEESECAKE ā CHRISTIN GEWEKE
Jaaaa, voor mij kunnen er nooit genoeg cheesecake boeken gemaakt worden! Ik zou er zelf ook dolgraag een schrijven, maar de markt is op dit moment wel verzadigd. Onder andere door dit fijne exemplaar: hetĀ I <3 cheesecakeĀ boek van Christin Geweke. Een compact boek met 36 heerlijke cheesecake recepten.
De auteur Christin Geweke is Duits en het boek is daarom vertaald. Soms kloppen die vertalingen niet helemaal had ik het idee, daarom soms even goed op de verhoudingen letten. De fotoās zijn erg mooi en maken dat je meteen aan de slag wilt.
Het boek trapt af met wat tips voor āde volmaakteā cheesecake, want wie wil dat nou niet. Een stap voor stap beschrijving hoe je deze bereikt, maar ook tips over het vermijden van bakfouten en de houdbaarheid. En dan 36 cheesecake recepten opgedeeld in de hoofdstukken: klassiekers, vruchten, chocolade en speelse taarten. Bij klassiekers mag je denken aan NATUURLIJK een New York cheesecake of Weense kwarktaart, maar ook aan de
Italiaanse ricotta cheesecakeĀ van vorige week. Het recept van vandaag komt uit het vruchtenhoofdstuk, waar je bijvoorbeeld ook een rabarbercheesecake of mango-kokos cheesecake vindt. Uit het chocolade hoofdstuk wil ik dolgraag de tiramisu cheesecake en de zoute pinda-chocolade cheesecake nog eens uitproberen. Klinkt amazing toch? En bij speelse cheesecakes moet je vooral denken aan andere vormen zoals een tulband-cheesecake, een bevoren variant, een geitenkaas cheesecake (wut!) of gezellige cheesecakejes uit een potje of tussen een koekje.
Als je nu nog niet watertandend achter je beeldscherm zit weet ik het ook niet meer. Een fijn cheesecake boek voor een zacht prijsje!Ā Je scoort ām voor 15,50 euro op Bol.com
Christin Geweke | Uitgeverij Forte Culinair | Nederlands | mei 2017 | Hardcover | 96 paginaās | 36 recepten
Ingrediƫnten
BODEM
180 g bloem
- 100 g gemalen amandelen
- 70 g ruwe rietsuiker
- tl kaneel, 1 snufje zeezout
- 100 g koude boter in stukjes
- 1 eidooier
VULLING
- 500 gram volle kwark
- 125 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 el custardpoeder
- geraspte schil en sap van biologische citroen
- 3 eieren, 1 eiwit
VERDER
boter om mee in te vetten
- 400 g appels
- wat citroensap om mee te bedruppelen
- bloem om mee te bestuiven
- 2 el paneermeel
- 1 el boter
- 30 g geschaafde amandelen
- 2 tl lichtbruine basterdsuiker
Bereiding
BODEM.
Meng de bloem, gemalen amandelen, suiker, kaneel en het zout in een kom. Voeg de boter en eidooier toe en kneed alles tot een glad deeg. Vorm een bal van het deeg, wikkel in plasticfolie en leg 20 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190 C. Bekleed de bodem van een ronde bakvorm (24 cm) met bakpapier en vet de rand goed in.
Bestuif een werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een cirkel van ongeveer 34 cm. Bekleed de spring
vorm ermee. Vorm een rand van ongeveer 2-3 cm en snijd deze van boven recht af. Leg bakpapier op het deeg
met bakbonen erop. Bak de bodem zo 12 minuten in de oven en laat afkoelen.
VULLING.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in schijfjes van 3 mm dik. Druppel er direct wat citroensapover.
Roer de kwark glad in een kom en roer beide soorten suiker, het custardpoeder en citroenrasps en -sap
erdoor. Klop een voor een de eieren erdoor (niet het eiwit!), maar meng niet te lang. Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtigdoor de volling.
S
trooi het paneermeel gelijkmatig over de taartbodem. Verdeel de vulling erover en strijk glad. Schik deschijfjes appel van buiten naar binnen op de taart. Smelt de boter en bestrijk de appels ermee. Bestrooi ze metde geschaafde amandelen en basterdsuiker.
Bak de taart 35-40 minuten in de oven. Dek hem af met aluminiumfolie als
de bovenkant te donker dreigt te worden. Haal de taart uit de oven en laat op een rooster afkoelen.