Franse amandelcrème, ofwel Crème d’amandes. Het is een klassiek basisrecept uit de Franse patisserie, dat in veel van hun heerlijke taartjes en tartelettes wordt verwerkt. Stel je even voor wat je hier mee kunt maken: een kruidige perentaart gevuld met amandelcrème, kleine romige appelgebakjes of fijne gevulde tartelettes.
Aankomende vrijdag ga ik een onwijs fijne taart met jullie delen, waar deze amandelcrème op de bodem wordt meegebakken. Een Frans feestje op je bord beloof ik je. OUI OUI. Maar first things first: zorg dat je het zanddeeg alvast in de koelkast hebt liggen en alles voor een kruimeldeeg en deze amandelcrème al in huis hebt. Nu nog wachten tot vrijdag. Bon dimanche!
UPDATE: dat fijne recept staat inmiddels online! Check die bosbessenkruimeltaart hierrrr.
Lekker! Op de bodem van een gewone Hollandse boeren appeltaart… Jammie
Precies! Yum yum yum!
Moet het geen 100 gram amandelmeel zijn?
Je hebt helemaal gelijk, ik pas het meteen aan!