Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Basisrecept: amandelcrème

Amandelcrème

Franse amandelcrème, ofwel Crème d’amandes. Het is een klassiek basisrecept uit de Franse patisserie, dat in veel van hun heerlijke taartjes en tartelettes wordt verwerkt. Stel je even voor wat je hier mee kunt maken: een kruidige perentaart gevuld met amandelcrème, kleine romige appelgebakjes of fijne gevulde tartelettes.

Aankomende vrijdag ga ik een onwijs fijne taart met jullie delen, waar deze amandelcrème op de bodem wordt meegebakken. Een Frans feestje op je bord beloof ik je. OUI OUI. Maar first things first: zorg dat je het zanddeeg alvast in de koelkast hebt liggen en alles voor een kruimeldeeg en deze amandelcrème al in huis hebt. Nu nog wachten tot vrijdag. Bon dimanche!

UPDATE: dat fijne recept staat inmiddels online! Check die bosbessenkruimeltaart hierrrr.

Zoetrecepten

Basisrecept: amandelcrème

Door | 10 minuten

Dit heb je nodig

  • 50 gram ongezouten boter
  • 50 gram suiker
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 ei

En zo doe je het

  1. Zorg dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn! Klop het ei alvast even los en zet opzij.
  2. Neem een kom en roer hier de boter in zacht. Voeg vervolgens de suiker er aan toe en roer goed door.
  3. Als dit goed gemengd is, voeg je ook het amandelmeel toe en meng je het tot een smeuïg geheel. Tot slot voeg je het ei toe en roer je het nog even goed door.
  4. De crème is nu klaar om in een baksel te gaan dat nog afgebakken moet worden.

Enjoy zoetjes! Waar combineer jij deze amandelcrème mee? Laat hieronder, via mijn Facebookpagina of Instagram een berichtje achter of een foto met de hashtag #zoetrecepten! LIKE! X Mariette

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Basisrecept: amandelcrème" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

4 antwoorden op “Basisrecept: amandelcrème

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.